'Cehennemi yaşattılar bize!'

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te düzenlenen ve 53 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla ilgili 7’si firari 33 sanığın yargılanmasına başlandı. Saldırıyı düzenlediği ileri sürülen Nasır Eskiocak vebazı sanıklar ifade vermezken, patlamada ölen 17 yaşındaki Oğulcan Tuna’nın annesi Fatma Tuna, “Oğlumun ne günahı vardı” diyerek isyan etti.

Yayınlanma: 11.02.2014 - 11:09
Abone Ol google-news

Reyhanlı saldırısıyla ilgili davada 15’i tutuklu, 11’i tutuksuz, 7’si firari 33 sanığın yargılanmasına Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Eylemi planladığı öne sürülen Mihrac Ural (57), saldırıyı düzenlediği ileri sürülen Nasır Eskiocak (34) ile birlikte 9’u tutuklu, 7’si firar, 2’si tutuksuz 17 sanık hakkında 53’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 3 bin 597’şer yıla kadar hapis cezası istendi. Eylemden doğrudan haberi olmadan yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen 16 sanık hakkında da 10 ile 15 yıl arasında hapis cezası talep edildi. Duruşmaya 15 tutuklu sanık ve ölenlerden bazılarının yakınları ile tarafların avukatları katıldı. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da duruşmayı izledi.

Savunma yapmadılar

Kimlik tespitinin ardından, mahkeme heyeti tarafından suçlamalar hatırlatılarak sanıkların savunmalarına geçildi. Saldırıyı düzenlediği ileri sürülen Nasır Eskiocak“Savunma yapmak için hazır değiliz” diyerek ifade vermedi. Savunma yapan sanıklar da hem suçlamaları, hem de daha önce verdikleri ifadeleri kabul etmedi. Patlatılan araçları kendi üzerine satın alan sanık Mehmet Genç, bombalı eylemden haberi olmadığını ileri sürdü. Nasır Eskiocak ile ailecek görüştüklerini belirten Genç, “Nasır bana ‘Birlikte iş yapalım’ dedi. Kuru gıda işi olduğunu söyledi. Bunun için araç satın aldık. İşyeri kiraladık. Araçları benim adıma aldık. Parasını da Nasır ödedi. Niye benim üzerime aldığını bilmiyorum. Ayrıca, sigara ve alkol kaçakçılığı da yapacağımızı söyledi. Patlamadan 2 gün önce ‘Bizi takip ediyorlar’ dedi. Ben de korku ve panikle kaçtım. Sonra da suçsuz olduğum için teslim oldum” dedi. Sanıklardan İlhan Küçükdüveyki de “Patlamadan 10-15 gün önce Nasır gelerek 4 adet telefon ve hat aldı. Aldığı hatlar başkasının adına açılmış hatlardı. Sonra diğer sanıklardan gelip hat alanlar oldu. Benim bu olayla ilgim yok” dedi.

 

Bize cehennemi yaşattılar! 

Patlamada ölen 17 yaşındaki Oğulcan Tuna’nın annesi Fatma Tuna, elinde oğlunun fotoğrafıyla geldi. Acılı anne “Oğlumun ne günahı vardı” diyerek suçluların cezasını çekmesini istedi. Baba Ahmet Tuna da oğlunun dershane çıkışında ikinci patlama sırasında hayatını kaybettiğini belirterek “Patlama sonrasında oğlumu kendim buldum. Sanki cehennemi yaşattılar bize. Mutlaka hesap sorulması gerek. Kim yaptırdıysa, arkasında kim varsa cezasını çeksin” dedi.

 

ÖLENLERİN İSMİ SOKAKLARA VERİLDİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler