Çelik: Yargı kararı beklenecek!

Taksim Dayanışması'nın sözcüleri, sanatçılar ve aydınlardan oluşan bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 13.06.2013 - 17:19
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü  Hüseyin Çelik toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasının satır başlıkları;

 

'Yargı kararı beklenecek!'

Sonuç itibarıyla toplantıdan arkadaşlarımız hangi intiba ile ayrıldıklarını paylaşacaklar. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk dışında bir işlem yapmamız söz konusu değildir. Bir yargı kararı vardır. Elbette hükümet bu yargı kararını uygulamakla yükümlüdür. Temyiz süreci başlatılmıştır. Yargı kararı sona erene kadar Gezi Parkı ile ilgili tasarrufta bulunulmayacak. Yargı kararı lehte çıksa bile bir halk oylamasına gidilecek.

İstanbul halkı ne istiyor, bu öğrenilecek. İstanbul'un verdiği karar bizim için son derece önemlidir. Ayrıca yine bu toplantıda bulunan eylemciler ve sanatçılar polisin zaman zaman orantısız güç kullandığını ifade etmişlerdir. Keyfi davranan ve orantısız güç kullanan polislerle ilgili soruşturma talep etmişlerdir. Zaten hükümetimiz de aynı görüştedir. İnceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Devlet memurları da suç işleme imtiyazına sahip değildir.

Bu arada Gezi Parkı şu anda parktır. Yargı kararı çıkıncaya kadar, halk oylamasının sonucu belli oluncaya kadar bir tasarrufa gidilmeyecektir. Ancak Gezi Parkı belli bir grubun yaşadığı park olmaktan çıkmalıdır. Orada hassasiyetleriyle toplanan gençlere de bir ağabeyleri olarak söylüyorum bu saaaten sonra evlerinize gidip sıcak yataklarında yatmanız doğru olacaktır.

Çelik: Özür Diliyoruz

Canı yananlardan, gönlü kırılanlardan özür diliyoruz. Ama bu söylediklerim vurup kıranlar için değildir.

Türkiye demokratik bir ülke olmasaydı bunlar olmazdı. Bizi Ortadoğu'daki geri kalmış ülkeler gibi göstermeye hakkınız yoktur. Daha dün Londra'daki görüntüler biliniyor. Dünyanın her yerinde istenmeyen görüntüler ortaya çıkabiliyor.

Çelik, bir gazetecinin Gezi Parkı'ndaki eylemin sürmesi durumunda ne yapılacağına yönelik soruya, "Hükümet son derece müsamahakar davranmıştır. Demokrasinin müsamahası nereye kadarsa oraya kadar gösterilmiştir. Uzun süre Gezi Parkı'nın işgal altında tutulmasına müsaade edilmeyecektir" yanıtını verdi.

 

Gezi'den VIP'e


Taksim Dayanışması'nın sözcüleri, sanatçılar ve aydınlardan oluşan bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti.

Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla saat 21.30’da Ankara’ya giden ekibin içerisinde sanatçılardan Halit Ergenç, Ali Sunal, Mahsun Kırmızıgül, Ceyda Düvenci, Sertap Erener, Nebil Özgentürk, Sunay Akın, Yavuz Bingöl’de yer aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’ya giden sanatçılar ve aydınlar Atatürk Havalimanı VIP Salonu’ndan uçağa geçtiler. Basın mensuplarının görüşmeyle ilgili sorusu üzerine sanatçılar, görüşme öncesi herhangi bir açıklama yapmama kararı aldıklarını söylediler.

Heyette kimler vardı?

Görüşme planlanan saatten geç başladı. Saat 21.30 sıralarında İstanbul’dan uçakla Ankara’ya gelen 10 kişilik heyet saat 23.30’da Resmi Konut’a giriş yapabildi. Görüşme öncesi heyetteki isimler bir açıklama yapmadı.

Heyetle yapılacak görüşmede Başbakan Erdoğan’ın yanında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Tayip Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan da hazır bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler