Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi

Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Bazı parseller de çıkarıldı. Çeşme’yi “Cannes gibi yapacağız” diye yola çıkan hükümet dün yeni bir kararla Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin sınırlarını genişletti. Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Daha önce kamulaştırılmasına karar verilen bazı parsellerin kamulaştırılmasından ise vazgeçildi.

Yayınlanma: 13.02.2020 - 02:00
Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi
Abone Ol google-news

Hükümet, 25 Ocak’ta yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamında Çeşme Alaçatı ile Urla Zeytineli’ndeki toplam 511 parselin turizm yatırımlarına tahsis edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar hâlâ tartışılırken hükümet dün yeni bir Cumhurbaşkanı kararı ile Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin sınırlarını biraz daha genişletti. Zeytineli’ndeki yeni yerler de alan içerisine alındı. Bu arada karaya çok yakın bazı küçük adalar da alanın içerisine dahil edildi. Bölge güneyde denize doğru, doğuda ise karaya doğru biraz daha genişledi. 

Ayrıca yeni Cumhurbaşkanı kararı ile Zeytineli’ndeki 293 parselin kamulaştırılmasından vazgeçildi. Ancak DİSK Genel-İş Sendikası’na ait Zeytineli köyü Böğürtlen mevkiindeki 61 dönümlük denize sıfır arazi yine kamulaştırılacak alan içerisinde kaldı. Genel-İş Sendikası kamulaştırmanın iptali için dava dosyasını hazırladı. Sendika dosyada kamulaştırmada kamu yararı olmadığına dikkat çekecek. Ayrıca mülkiyet hakkının ihlal edildiğine de vurgu yapacak. Davanın önümüzdeki birkaç gün içerisinde açılacağı bildirildi.   

ÇEŞME VE DİDİM

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen günlerde yaptığı açıklamada, “Ege’nin cazibesini artırmak için Çeşme ve Didim’i merkez olarak belirledik. Antalya’ya 40 defa gelen yabancılar var. Eğer farklı alternatifler sunmazsak, bir süre sonra onları kaybedeceğiz. Bu sebeple Çeşme’yi Cannes gibi yapacağız” demişti. 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon