Çeşme'de tatil adalara kayıyor

İç turizmin moda merkezlerinden Çeşme'de eğlenceden çok dinlenmeyi tercih eden turistler için adalar devreye girdi. İlçenin bakir koylarına sahip Ildır'da bulunan bir otel, müşterileri için bir adada plaj tesisi oluşturdu.

Yayınlanma: 05.05.2013 - 09:21
Abone Ol google-news

Tesisin yönetim kurulu başkanı Mustafa Kaya, ziyaretçi sayısını her yıl yüzde 20-30 oranında artıran Çeşme'de artık gürültüden, yoğun yapılaşmadan uzak kalmış, sakin yaşamın sürdüğü merkezlerin ön plana çıkmaya başladığına dikkati çekti.

Çeşme'de merkez, Alaçatı ve Ilıca'nın ardından, SİT alanı olması nedeniyle tesisleşmenin olmadığı Ildır bölgesinin bu durumunu avantaja çevirmeye başladığını ifade eden Kaya, bozulmamış bir doğaya ve kazı çalışmaları devam eden Eritrai Antik Kenti'ne sahip beldeye son dönemde dizi ve film yapımcılarının da ilgisinin arttığını kaydetti. Beldenin özellikle ulusal bir kanalda yayınlanan bir diziyle tanınırlığın arttığını bildiren Kaya, şunları söyledi:

"Eritrai kazılarındaki kalıntılar gün ışığına çıkarıldıkça bölge doğal güzelliklerinin yanında tarihi ve kültürel özelliklerini de ön plana çıkaracak. Ildır, aynı zamanda Çeşme'yi dinlenme ve rahatlama amacıyla tercih eden insanların da çekim merkezi olmaya aday. Tatili bir 'kafa dinleme' etkinliği olarak yorumlayan insanlar için son dönemde adaları da değerlendirilmeye başladık. Kıyıya tekneyle 5-6 dakika mesafede çok sayıda ada var. Bu adalardan Yaslıada önünde yüzer bir platform oluşturduk. Bar, yeme içme alanı, tuvalet gibi yapıları yüzer platformun üzerine kurduk, adada ise sadece şezlong ve gölgelik alanlar oluşturduk. Tesisimizde kalan misafirlerimiz her gün saatte bir kalkan teknelerle geçtiği adada vaktini geçirebiliyor. Bu tesiste müzik yayını yapmıyoruz. Kafa dinlemek, kalabalıktan uzak kalmak isteyen insanlara hitap ediyoruz. Misafirlerimiz yeme içme ihtiyaçlarını adada karşılayabiliyor."

Çeşme'de plaj tesislerinin genelde müzik yayını yapılan eğlence merkezi niteliğinde olduğunu, bunun için adaların önemli bir alternatif oluşturduğunu bildiren Kaya, ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduklarını ifade etti.

Özellikle yabancı misafirlerin adayı tercih ettiğini belirten Kaya, "Yabancı misafirlerin tatil anlayışıyla yerli turistlerin çok farklı. Adada tatil yapma fikri onlara çok heyecan verici geliyor" diye konuştu.

Kaya, geçmişte arkeolojik SİT alanı olan Ildır'da bazı alanların doğal SİT'e çevrildiğini, bunun da doğaya saygı gösteren tesislerin kurulmasına imkan tanıyacağını anımsatarak bölgede özellikle butik anlayışla hizmet veren, sınırlı yatak kapasitesine sahip, marka tesislerin kurulmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler