Cezaevinde boncuktan isyan çıktı

Mahkemeden ilginç karar: Hükümlünün talep ettiği el işi malzemeleri ayaklanmada kullanılabilir.

Yayınlanma: 12.05.2016 - 19:26
Abone Ol google-news

Ankara 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükümlüsü Yaşar İnce, 19 Ocak’ta Ankara Batı İnfaz Hâkimliği’ne başvurarak, hiçbir sosyal faaliyete katılamadığını, zamanını hücresinde geçirdiğini, bu nedenle bir hobi geliştirebilmesi için boncuk, boncuk ipi ve dikiş iğnesi gibi el işi malzemelerinin kendisini verilmesini istedi. İnfaz hâkimliği, 22 Ocak’ta aldığı kararda, İnce’nin hücresinde el işi çalışmasının cezaevi güvenliği açısından tehdit olmadığına hükmetti ve İnce’nin talebini kabul etti. Ancak Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, infaz hâkimliğinin kararına itirazını 27 Ocak 2016 ’ta Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşıdı.

Mahkemese ise ilginç bir karara imza attı. Mahkeme kararında, el işi faaliyetlerde kullanılmak üzere İnce’nin talep ettiği malzemelerin ceza infaz kurumunun genel güvenliği açısından risk teşkil edebileceğini, savunma ve saldırı maksatlı kullanılabileceğini, bir ayaklanma durumunda personele zarar verme amaçlı kullanılabileceğini, idari otoriteyi zafiyete uğratabileceğini savunarak İnce’nin talebini reddetti.

İnsan Hakları Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, cezaevlerindeki hak ihlallerinin ve baskıların hiçbir dönemde görülmediği kadar arttığını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler