‘Cezaevinde gazeteci kalmasın’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kuruluş yıldönümü töreninde 1936 ve 1937 doğumlu 47 üyesine saygı plaketi verildi. Törende plaket alanlar arasında Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç ile gazeteciler Ergin Konuksever, Rauf Tamer, Turgay Olcayto da vardı.

Yayınlanma: 28.06.2018 - 22:12
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kuruluş yıldönümü töreninde 1936 ve 1937 doğumlu 47 üyesine saygı plaketi verildi. 10 Haziran 1946 yılında kurulan TGC’nin kuruluş yıldönümü önceki akşam Gazeteciler Restoranı’nda usta gazetecilere saygı plaketi verilerek kutlandı. TGC Başkanı Turgay Olcayto, törende yaptığı konuşmada “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Sedat Simavi’nin ve arkadaşlarının kurduğu bir cemiyettir. Sedat Simavi ve arkadaşlarına çok şey borçluyuz. Onun çizdiği yoldan ayrılmamaya çok özen gösteriyoruz. 72 yıl boyunca bu cemiyete hizmet eden tüm başkanlara, yönetim kurullarına ve seçilmiş kurullara minnet borcumuz var” dedi. Olcayto, 24 Haziran seçimlerine de dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Seçimi Cumhur İttifakı kazandı. Biz bu yeni dönemde de gazeteciler adına taleplerimiz yinelemeyi sürdüreceğiz. Biz gazeteciler olarak gazetecilik mesleğinin önündeki engellerin kaldırılmasını, düşünceyi ifade özgürlüğünün serbest kalmasını istiyoruz. Gazeteciliğin suç olmadığının anlaşılmasını istiyoruz. Biz gazeteci arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Cezaevindeki arkadaşlarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz. Umarız cezaevinde gazeteci artık kalmaz. Türkiye bu olumlu gelişmeye muhtaç. Türkiye cezaevinde gazeteci olan ülke ayıbından kurtulmalı. Bu seçim böyle bir fırsat yaratır diye umut ediyoruz. Saygı plaketi sunduğumuz 47 kıdemli meslektaşımı kutluyorum.” Tören, saygı plaketlerinin verilmesiyle devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler