Cezaevlerinde militan yetişiyor

Fransa İçişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, El-Kaide terör örgütünün, Fransız cezaevlerinde yeni militanlar yetiştirdiğini söyledi. Fransız bakan, AB üyesi ülkelerdeki cezaevlerindeki personelin, kökten dinci terörist adaylarının tespit edilmesi konusunda daha iyi bilgilendirilmesi ve eğitimden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 08:44
Abone Ol google-news

Le Figaro gazetesine konuşan Fransa İçişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, El Kaide'nin, "Terör örgütüne yeni elemanlar kazandırmak için cezaevlerinde aktif çalışma içinde olduğunu" belirtti.

Bu konuyu AB içişleri bakanları gündemine getireceğini ifade eden Fransız bakan, "AB üyesi ülkelerdeki cezaevlerindeki personelin kökten dinci terörist adaylarının tespit edilmesi konusunda daha iyi bilgilendirilmesi ve eğitimden geçirilmesi gerektiğini" kaydetti.
Fransız bakan, sorunlu banliyölerin de terör örgütünün, yeni militan bulma arayışları içinde öncelik verdiği yerler arasında olduğunu söyledi. Alliot-Marie, "Terör örgütünün aklını çeldiği gençlerin daha sonra Pakistan ve Afganistan arasındaki bölgede Taliban tarafından eğitildiğini" vurguladı.

2007 yılında Fransız topraklarında 89 kökten dinci terör zanlısının gözaltına alınarak sorgulandığını kaydeden Fransız bakan, 2008 yılının başından bu yana ise 55 kişinin yine aynı suçlamalarla gözaltına alınarak sorgulandığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler