Chavez, başkentin elektriklerini kesmedi

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ülke genelinde elektrik kesintilerinin duyurulmasının ardından başkent Caracas'da elektrik kesintisi uygulamasını durdurdu.

Yayınlanma: 15.01.2010 - 10:00
Abone Ol google-news

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, başkentte elektrik kesintisinde bazı hatalar olduğunu söyledi. Venezuela hükümeti, planlanmamış elektrik kesintileriyle ilgili hidro-elektrik üretimini vuran kuraklığı suçluyor. Muhalefet ise hükümeti altyapıya yatırımı azaltmakla itham ediyor.

Hükümet bu hafta yaptığı açıklamada, enerji kesintilerinden tüm ülkenin etkileneceğini, kesintilerin farklı bölgelerde farklı günlerde olacağını belirtmişti.

Caracas'daki uygulamanın durdurulması kararının ardından Chavez, elektrik kesintilerinin şehirde yanlış zamanda yanlış bölgelerde yapılması konusunda hata yapıldığını söyledi.
Chavez, ''Özenli bir enerji tasarrufu planı uygulamayı sürdüreceğiz'' dedi.

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Venezuela'da birçok kişi, kesintiler yaşanmasına öfke duyuyor.

Enerji Bakanlığı yetkilileri, sorunun, ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan başlıca hidro-elektrik santralindeki su seviyesinin kritik seviyelere düşmesinden kaynaklandığını savunuyor.

Venezuela bir süredir elektrik kesintisi deneyimi yaşarken, Devlet Başkanı Chavez de su ve elektrik tasarruf sağlamak için duşta üç dakikadan fazla kalınmaması tavsiyesini yineliyor. Devlet televizyonu ise düzenli olarak suyu ziyan etmeden nasıl diş fırçalanacağı ve klima ile elektriklerin kapatılması uyarılarını tekrarlıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler