CHP, Başbakan'a Karayılan'ı sordu

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Terör örgütünün önde gelen isimlerinden Karayılan'ın ileri sürdüğü iddialar doğru mudur?" diye sordu.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 08:41
Abone Ol google-news

Murat Karayılan'ın MİT-PKK görüşmesi hakkında ileri sürdüğü iddiaların büyük infial yarattığına işaret eden CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, şöyle dedi:
"Buna göre, 'PKK-MİT görüşmelerinin kamuoyunda tartışıldığı gibi 'sadece PKK ile MİT arasında gerçekleşen sıradan bir görüşme olmadığı', bu görüşmelerde hükümet ve devlet yetkililerinin de olduğu' ileri sürülmüştür. Hatta Karayılan, söz konusu görüşmelerden bazılarının '3 gün bile sürdüğünü' açıklamıştır. Ayrıca terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın hükümete sunduğu protokollere de değinen Karayılan, protokollerin 'devlet yetkilileri tarafından 10 Mayıs 2011'de kendilerine iletildiğini, kendilerinin bir toplantı alarak bu protokoller üzerinde tartıştıklarını ve devlet yetkililerine protokolleri kabul ettiklerini söylediklerini' açıklamıştır."
 

"İddialar doğru mu?"

CHP'li Özgündüz, Başbakan'a şu soruları yöneltti:
"Terör örgütünün önde gelen isimlerinden Karayılan'ın ileri sürdüğü iddialar doğru mudur?
Bahsi geçen iddialar doğru ise bu görüşmelere hükümet adına kim ya da kimler katılmıştır?
İddialar doğru ise hükümet adına görüşmeleri yürüten kişiler tarafınızdan mı belirlenmiştir?
İddiada bahsi geçen ve devlet yetkililerinin kabul ettiği protokollerde ne gibi hükümler yer almaktadır?
İddiada belirtilen protokollerin 10 Mayıs 2011 tarihine denk gelmesi, başka bir ifadeyle seçime 1 ay gibi kısa süre kala tartışılması ve devlet yetkilileri tarafından kabul edilmesi tesadüf müdür?
Daha önce 'şerefsizlikle' itham ettiğiniz iddianın, bu biçimde yenilenmesi sonucu kamuoyuna bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?"

 

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler