CHP Diyarbakır İl Başkanı: Kadınlar evde oturmamalı

CHP, Diyarbakır’da ilk kadın başkanını seçti. İl başkanı olan Gönül Özel süreci ve hedeflerini anlattı.

Yayınlanma: 22.02.2020 - 12:20
Abone Ol google-news

SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

1969 Malatya Hekimhan’da doğdum. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nu bitirdim. En son Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalıştım ve 6 yıl önce emekli oldum.

SİYASETE NASIL GİRDİNİZ, İL BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYLIK TEKLİFİ KİMDEN GELDİ?

Gönüllü olarak CHP’liydim. Emekli olduktan sonra partide aktif olarak bir şeyler yapmaya çalıştım. 1 ay önce il başkanlığında görevden alınma olmuştu. Genel Merkez tarafından kongre sürecini yürütmek için atanan bir aday vardı. Örgüt ise bir kadın aday olmasının daha uygun olacağını düşünerek yola çıktı. Emeklilik sonrasında partide yaptığımız çalışmalar ve aktif rol almamızdan kaynaklı daha faydalı olacağımı düşündükleri için benim üzerimde ortak hareket edildi diyebilirim. 

-KAÇ DELEGENİN OYUNU ALDINIZ?

Oy kullanan 115 delegeden 65’inin oyunu aldım. CHP Diyarbakır’da ilk kadın başkan oldum. 1980’den bu yana ilk kez 2 adaylı seçimli bir kongrede seçildim. Bir kadın olarak örgütün de desteği ile bir ilki gerçekleştirdik.

-NASIL BİR YOL HARİTASI ÇİZDİNİZ?

Telefonla arayan, partiye gelmek ve aktif Telefonla arayan, partiye gelmek ve aktif rol  almak istediklerini söyleyen çok fazla kadın oldu. Bu beni çok mutlu ediyor. Diyarbakır’da en son 2002’de milletvekili çıkardık. Bunu değiştirmek için il binası duvarları arasında değil sokaklarda, alanlarda olacağız. Öncelikli hedefimiz ilk seçimlerde CHP’nin Diyarbakır’da milletveki çıkarması. Bunun için ev ev, kapı kapı dolaşarak partimizi ve politikalarını anlatmaya devam edeceğiz. Tüm kadınlarımızı daha aktif olarak siyasete katılmaya davet ediyorum. Kadınlar evde oturmamalı.

-SİYASETTE HEDEFİNİZ NEDİR?

Şahsi bir hedefim yok, fakat partim Şahsi bir hedefim yok, fakat partim adına hedeflerim var. Dediğim gibi ilk önceliğim CHP’nin Diyarbakır’da yeniden milletvekili çıkarmasını sağlamak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler