"CHP finansal destek almadı"

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz,"Friedrich Ebert Vakfı'nın CHP'ye finansal destek verdiği" yönündeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Açıklamada, vakfın CHP'ye sözde finansal destek verdiğini gösteren belgelerin sahte olduğunun kanıtlandığı belirtildi.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 08:56
Abone Ol google-news

Almanya Büyükelçiliği dün bir gazetede çıkan "Friedrich Ebert Vakfının CHP'ye finansal destek verdiği" yönündeki iddialarla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Büyükelçi Eckart Cuntz, iddiaya ilişkin olarak şunları kaydetti: "Friedrich Ebert Vakfı'nın CHP'ye sözde finansal destek verdiğini gösteren belgelerin tamamen sahte olduğu kanıtlanmıştır. Haberde, CHP'nin Friedrich Ebert Vakfı tarafından finansal destek aldığı yönünde iddia edilen ilişki yanlıştır."

Gerek Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın, gerekse Almanya Büyükelçiliği'nin bu belgelerin sahte olduğuna önceden birçok kez dikkat çektiği ifade edilen açıklamada, Büyükelçi Cuntz'un, haberin yayımlandığı gazetenin Genel Yayın Yönetmenini konuya ilişkin yazılı olarak bilgilendirdiği ve düzeltme yapılmasını rica ettiği kaydedildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler