CHP Parti Meclisi (PM) üyesi, sendikacı ve yazar Yaşar Seyman: ‘Laik olduğumuz için ışıl ışılız’

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi, sendikacı ve yazar Yaşar Seyman, Türkiye’nin laik ve demokratik yasalarıyla İslam ülkeleri içinde ayrı bir yere sahip oluduğunu belirterek, “Bunun için İslam dünyasında ışıl ışılız. Bunu her geçen gün mücadeleyle yükseltmeliyiz” dedi.

Yayınlanma: 03.03.2020 - 05:30
CHP Parti Meclisi (PM) üyesi, sendikacı ve yazar Yaşar Seyman: ‘Laik olduğumuz için ışıl ışılız’
Abone Ol google-news

Mersin Cemevi’nde düzenlenen “Kadın Mücadelesi, Yaşam Mücadelesidir” konulu  panelde konuşan Seyman, 8 Mart Kadınlar Günü’nde siyasetçilerin yapacağı konuşmalarda  “kadınlara tepeden bakarak”, kadın haklarından bahsedeceklerini anımsatarak, “Atatürk bütün ülkelerden önce hakları size verdi’ diyecekler. Evet doğru, birçok Batı ülkesinden önce Atatürk kadınlara bazı hakları verdi. Atatürk bu hakları bize tepeden vermedi. Onun yaptığı Kurtuluş Savaşı’na biz emeğimizi kattık, alın terimizi kattık. Atatürk, Cumhuriyet devrimini yapınca baktı, yol arkadaşları kadınlar. Bunların haklarını tanıdı. Bu kadar büyük bir lider kadınların haklarını tanıdı. Ancak, 17 yıldır iktidar erkek, sivil toplum örgütleri erkek, belediyeler erkek. Hâlâ Mersin’de kadın eli değmemiş, ne ile ne de bir ilçeye. Başkent Ankara’ya hâlâ kadın eli değmedi. Demek ki sorun yasalarda değil. Sorun bizim zihinlerimizde” diye konuştu. 

Panelde konuşan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz da, “Kadın eşitimizdir, yoldaşımızdır. Her makama layıktır. Alevilik inancında da yüce bir yeri vardır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler