‘CHP sağdan vazgeçmeli'

Partisiyle ilgili özeleştiride bulunan Aygün: Kimse aslı varken çakmasına oy vermez.

Yayınlanma: 04.07.2014 - 21:34
Abone Ol google-news

Çorum katliamının 34. yıldönümü nedeniyle düzenlenen panele katılan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, “Türkiye anma ülkesi haline getirildi. Cezasızlık kültürü katillere cesaret veriyor” dedi. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise “CHP sağa açılma saçmalığından vazgeçmeli. Hiç kimse aslı
varken çakmasına oy vermez” dedi.Aygün, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili ise “Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse Türkiye’nin felaketi olur” yorumunda bulundu. Çorum’da 1980 yılında Ülkücülerin Alevi mahallelerine saldırması sonucu katledilen 57 kişi önceki gün kentte düzenlenen törenlerle anıldı. Etkinliklerin ardından Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in katılımıyla bir panel düzenlendi. İlk konuşmayı yapan Cihaner, “Çarşamba günü Sivas’ta idik, şimdi Çorum’da. Türkiye’de her gün bir acının anmasını yapar hale geldik. Cezasızlık kültürü katillere cesaret veriyor” diye konuştu. Türkiye’nin hukuk açısından ortaçağın bile gerisinde kaldığını ifade eden Cihaner, “Türkiye’ye giydirilmek istenen şeriat gömleği bu ülkenin üzerine oturmaz” dedi.

‘Alevilerin bir lideri olacaksa..’

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise Çorum, Maraş, Sivas, Madımak ve Gazi katliamlarında Alevilerin hedef alındığını, Gezi Direnişi’nde Alevi gençlerin öldürüldüğünü vurgulayarak, “Alevilerin lideri kim diye soruyorlar? Aleviliğin lideri olacaksa bu kişiler Berkin ile Ali İsmail’dir. Berkin Elvan’ın henüz 14 yaşında ekmek almaya giderken polis attığı gaz bombasına hedef oldu. Yine Ali İsmail Korkmaz, polisler ve eli sopalılar tarafından dövülerek işkenceyle öldürüldü. Bütün bu davaların takipçisiyiz” dedi. ‘IŞİD Erdoğan’ın evladı’ Irak ve Suriye’de terör estiren, katliamlara imza atan IŞİD’in eylemlerinin Türkiye’ye sıçramasından endişe edildiğine dikkat çeken Aygün, “IŞİD militanları Tayyip Erdoğan’ın evlatlarıdır. IŞİD’in korkusu, zülfikârın ordusudur. Tayyip Erdoğan’ın da en büyük korkusu Alevilerdir” dedi. CHP’nin sağa açılmasını eleştiren Hüseyin Aygün, “CHP sağa açılma saçmalığından vazgeçmeli. Hiç kimse aslı varken çakmasına oy vermez” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin MHP ile birlikte İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdiğini, kendisinin Ekmeleddin İhsanoğlu’na imza vermediğini ifade eden Hüseyin Aygün, “Beni Ekmeleddin İhsanoğlu’nun değil, halkın geleceği ilgilendiriyor. Umarım İhsanoğlu Atatürkçü, halkçı birisi çıkar. Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse Türkiye’nin felaketi olur” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler