CHP'den zarar gören çiftçiye destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, hükümetten doğal afetten zarar gören yerler için özel düzenlemeleri hayata geçirmesini istedi.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 10:04
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Antalya Milletvekili Arif Bulut, Manisa Milletvekili Hasan Ören, Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar TBMM'de ortak basın toplantısı düzenleyerek son günlerde yaşanan sel felaketini değerlendirdiler.

Gökhan Günaydın, siyasal iktidarın geçmişte mevzuatın uygun olmadığı durumlarda özel Bakanlar Kurulu kararları çıkartarak üreticilerin zararının tazmin edildiğini hatırlatarak, "Bu çerçevede, hükümeti, doğal afetlerden zarar görmüş üreticilerimizin yaralarını sarmak için samimiyetle çalışmaya ve geçmişte örnekleri görülen özel düzenlemeleri hayata geçirmeye, bunun yanında da 6 yıldan fazla süredir yürürlükte bulunan sistemde sigortanın yaygınlaşmasını önleyen engelleri ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaları ivedilikle yapmaya davet ediyoruz" dedi.

"Ziraat Bankası ve Tarım Krediye olan çftçi borçları ertelensin"

Baydar da, aşırı yağışlardan dolayı hasat süresinin uzayacağı ve ürün parası gecikeceği gerekçesiyle vadesi gelmiş ve gelecek olan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'ye olan çiftçi borçlarının 2-3 yıla yayılarak faizsiz olarak ertelenmesini talep etti.

Baydar, tüm üretim girdilerinin KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesini isterken, aşırı yağışların da sel ve su baskınları olarak değerlendirilerek sigorta kapsamına alınmasını önerdi.

Bulut ise, "Vatandaşların kayıpları bu bölge afet bölgesi kapsamına alarak hızlı bir şekilde tanzim edilmelidir. Alt yapı çalışmaları yapılmalı" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler