CHP'li Ağbaba: Akar siyasi şov yapıyor

Akar’ın Kardak ziyaretini eleştiren CHP’li Ağbaba, ‘Siyasi şov yapacağına gitsin El-Bab’daki katil sürüsüyle uğraşsın’ dedi.

Yayınlanma: 03.02.2017 - 21:44
Abone Ol google-news

Partisinin Malatya İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Anayasa değişikliği sürecinin adeta yangından mal kaçırılır gibi Meclis’ten geçirildikten 2 hafta sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulduğuna dikkat çeken Ağbaba, “Cumhurbaşkanının önüne niye 2 hafta sonra gönderiliyor? Madem çok acelesi yoktu, Meclis ve kamuoyu tartışıp, herkes fikrini özgürce, zaman sınırı olmadan söyleseydi. Ama bunların birinci temel amacı anayasadaki değişikliklerin, 18 maddenin içeriğini halkın, kendi seçmelerinin dahi bilmemesiydi. Çünkü bunun içeriği öğrenilirse kendi seçmenleri dahi buna oy vermeyecekler” diye konuştu. Anketlere göre değişikliğe hayır diyenlerinin oylarının açık ara önde olduğunu söyleyen Ağbaba, “AKP, ‘Meclis güçlenecek’ diyor, gülüyoruz.

Geçerse ülkeyi jöleli var ya, öyle tipler yönetecek. Saray’ın danışmanları yönetecek” ifadesini kullandı. Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’ın “Kardak ziyaretini de eleştiren Ağbaba, “AKP kampanyayı başlattı. Bu kampanyayı Kardak’a çıkışla birlikte Genelkurmay Başkanı başlattı. Genelkurmay Başkanı Akar’a tavsiyemiz siyasi şovu bıraksın, kışlasına dönsün. Çok meraklıysa gitsin AKP’ye üye olsun. Nasıl olsa bu çıkan kararnamelerle Genelkurmay Başkanı’nın hiçbir anlamı yok. Onbaşıyı çavuş yapamıyor. Hiç bu kadar siyasileşmiş bir Genelkurmay Başkanı görmemiştik. Biz, askerin siyasete girmesine karşıyız. Genelkurmay Başkanı Kardak’ta siyasi şov yapacağına gitsin El-Bab’da bu katil sürüsüyle uğraşsın” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler