CHP'li Ali Mahir Başarır: Halkın vergileri yandaşın cebine aktarılıyor

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanlığı’ndan sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da araç kiralama ihalelerini Meclis gündemine taşıdı. Başarır, ''Halktan toplanan vergilerle oluşturulan bütçe, kamu yararı gözetmeksizin yandaşların ceplerine aktarılıyor'' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 14:15
CHP'li Ali Mahir Başarır: Halkın vergileri yandaşın cebine aktarılıyor
Abone Ol google-news

AKP iktidarında Sayıştay Raporları, her ne kadar “kanadı yolunmuş kuşa” döndürülse de yine de raporlarda ortaya çıkan tabloların Sarayın şatafatlı yaşantısını gözler önüne sermekte olduğunu dile getiren CHP’li Başarır, “Sayıştay Raporlarına göre, Sarayın 2018 yılındaki taşıtlar harcaması 506 milyon 437 bin TL iken 2019 yılında bu rakam ne yazık ki 1 milyar 208 milyon 894 bin TL’ye çıkmış. 1 yılda 700 milyonluk artış. Görüldüğü üzere Saray lüksünden vazgeçmiyor” açıklamasını yaptı.


'YANDAŞIN CEBİNE AKTARILIYOR'

''AKP İktidarının kamu kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmek için sınır tanımadığını'' ifade eden Başarır, “Hemen hemen her bakanlıkta, açık ihale ile yapılması gereken birçok ihale, 21/b kapsamında pazarlık usulü ile yapılıyor. Ne yazık ki halktan toplanan vergilerle oluşturulan bütçe, kamu yararı gözetmeksizin yandaşların ceplerine aktarılıyor” dedi.

AKP İLE YAKIN İLİŞKİLERİ VAR

Yapılan incelemelerde taşıt alımlarının aynı firma üzerinden yapıldığını söyleyen CHP’li Başarır, “Çoğu 21/B ile yapılan Taşıt alım ihalesi sonucuna bakıyorsunuz, AKMERCAN Grubu’nun alt şirketi olan Grup Temizlik Oto Kiralama…Ltd. karşımıza çıkıyor. Aldığı üç ihalede de verilen teklife bakıyorsunuz kuruşuna kadar aynı. AKMERCAN Grubu’nun AKP ile olan yakın ilişkilerini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Başarır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yazılı olarak yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu önergesinde;

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 23.12.2020 tarihinde iki tane olmak üzere, 21.01.2021 ve 21.04.2021 tarihlerinde de birer tane olmak üzere şoförlü ve şoförsüz araç kiralama ihalesine çıkmıştır. Bu ihaleler yine pazarlık usulü olan 21/B ile yapılmıştır. 21/B usulü, doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olmasını anlatmaktadır. Bu şoförlü ve şoförsüz araç kiralama ihalelerin 21/B ile yapılması kamuoyuna açıklık getirmesini zorunlu kılmıştır”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler