CHP'li Emir açıkladı: "Altındağ'da bir gencimizi kaybettik"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Altındağ'daki bir gencin çıkan kavgada yaşamını yitirdiğini söyledi.

Yayınlanma: 11.08.2021 - 14:51
CHP'li Emir açıkladı:
Abone Ol google-news

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki parkta mahalle sakinleri ile yabancı uyruklu kişiler arasında çıkan bıçaklı kavgada, 2 Türk yurttaşı yaralanmıştı. Olayın ardından bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup, yabancı uyruklulara ait işyerleri ile araçlarına zarar vermişti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Altındağ'daki bir gencin çıkan kavgada yaşamını yitirdiğini söyledi.

Emir, "Altındağ'da dün akşam iki grup arasında çıkan kavgada yaralanan gencimizi maalesef kaybettik. Acılı ailesini Dışkapı Hastanesi'nde ziyaret ederek taziye dileklerimizi ilettik." ifadelerini kullandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Ankara Valiliği, dün akşam saatlerinde Altındağ'da iki grup arasında meydana gelen kavgaya ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, olayı gerçekleştiren yabancı uyruklu şahısların yakalanarak gözaltına alındığı belirtilmişti.

Açıklama şöyle:

“10.08.2021 günü 21.30 sıralarında Altındağ ilçesinde iki ayrı grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve sonucunda biri ağır olmak üzere iki vatandaşımız maalesef yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız hemen hastanede tedavi altına alınmışlar ve tedavileri halen devam etmektedir. 2 vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup 2 şahıs gözaltına alınmıştır. Söz konusu üzücü olayla ilgili tahkikat tüm yönleriyle devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Altındağ'da Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybettiği kavganın ardından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheli Yahya Abdo ve Muhammed Abdo savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır" denildi.

Açıklamada ayrıca haber ve sosyal medya sitelerinde halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan paylaşımlarla ilgili de TCK'nın 213'üncü maddesi gereğince ayrı soruşturma başlatıldığı, olayın bütün yönleriyle araştırıldığı, her iki soruşturmanın da titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler