CHP'li Ersin'den Güler Zere hakkında çarpıcı açıklama

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, kanser tedavisi gören terör örgütü üyesi Güler Zere'nin infazının ertelenmesi gerektiğini belirterek, ''Hatta Cumhurbaşkanının af yetkisini kullanması lazım. Aksi halde Güler Zere'nin tabutu tahliye edilecek'' dedi.

Yayınlanma: 02.11.2009 - 12:34
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin,  CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel ve İl Başkanı Serdar Seyhan ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastası terör örgütü üyesi hükümlü Güler Zere'yi ziyaret edip, yetkililerden sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Ersin, Zere'nin hastalığının ilerlediği bilgisini aldığını, yaşamının çok da uzun olmayacağı kanaatinde olduğunu söyledi.
Suç işleyen herkesin cezasını çekmesi gerektiğini vurgulayan Ersin, şöyle devam etti:

''Ama acımasız ve vahşi infaz çağın çok gerisinde kaldı. Zere'nin aynı koşullarda kalmaya sanki hiçbir şey yokmuş gibi devam etmesi, bana göre insan haklarına aykırı. Bu koşullarda mutlaka infazın ertelenmesi, hatta Cumhurbaşkanının af yetkisini kullanması lazım. Aksi halde Güler Zere'nin tabutu tahliye edilecek. Bu da bir insan olarak hepimizi üzer. Umarım böyle bir sonuçla karşılaşmadan önce yetkililer akıllarını başlarına alır. Bu drama, bu insanın çektiği acılara son vermenin yolu bulur. Son günlerini ailesiyle yaşaması için gerekli önlemleri alırlar diye umut ediyorum.''

Ersin, tespitlerini bir rapor halinde TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na sunacağını belirterek, infazın ertelenmesi veya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün af yetkisini kullanmasını engelleyen koşulların ortadan kalkması için komisyonun acilen devreye girmesi gerektiğini kaydetti.

''Adli Tıp Kurumu maalesef bu infazın ertelenmesi ya da Cumhurbaşkanının af yetkisini kullanması için gerekli raporu aylardan beri yazmıyor'' diyen Ersin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çeşitli gerekçelerle ayak sürüyorlar. Bazı konularda kendi çalışma sistemini alt üst ederek, apar topar rapor hazırlayan Adli Tıp Kurumunun bir insanın yaşamıyla ilgili raporu aylardan beri yazmıyor olmasını anlamak mümkün değil. Zaten skandalların odağı haline gelmiş olan kurumun büyük bir güven erozyonuna uğradığını biliyoruz. Ama hiç olmazsa bu tip insani konularda elini çabuk tutarak, güven erozyonunun çaresine bakması lazım. Eğer buradan Zere'nin tabutu çıkarsa bunda sorumluluğun başında Adli Tıp Kurumu gelir. Kurumu bir an önce rapor hazırlamaya teşvik etmeyen Adalet Bakanlığına sesleniyorum. Cumhurbaşkanı, Necmettin Erbakan'ı yaşlılığı ve hastalığını ileri sürüp affetti. Ama kendisi ertesi gün İran'a siyaset yapmaya gitti ve hala siyasetin içinde. Böyle bir örnek varken, can çekişen bir insanı affetmek için ne bekleniyor anlamak mümkün değil.''
 

Başhekim ziyareti

Ahmet Ersin, daha sonra Balcalı Hastanesi Başhekimi Behnan Alper'i ziyaret etti.
Ersin, burada yaptığı açıklamada ise ''Adalet Bakanı ile Adli Tıp Kurumunun insan haklarına taban tabana zıt bir anlayış içinde olduğunu'' savundu.

Bakan Sadullah Ergin'in Adli Tıp Kurumu'nu bir an önce harekete geçirmesi gerektiğini belirten Ersin, şöyle devam etti:

''Bakan, kurumu neden harekete geçirmiyor? Yoksa kuruma söz mü geçiremiyor? Sen gölge bakan mısın? Böylesine önemli bir konu varken, insani bir sorun varken, bunun ortadan kaldırılması için neden harekete geçmiyorsun? O kurumu siyasi bir hale getirirken keyfi davranıyorsunuz da böylesine insanın yaşamıyla ilgili konuda hiçbir şey yapmıyorsunuz. Adalet Bakanı görevden kaçmasın. Bu insanlık dramına mutlaka el koyması lazım. Şu an insan hakkı en ağır biçimde ihlal edilmeye devam ediyor. Bunun baş sorumlusu da Adli Tıp Kurumu ile Adalet Bakanıdır. Ayrıca, insan hakkı giderek yaşam hakkı ihlaline dönüşüyor.''

Ersin, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ün de Zere'yi ziyaret ettiğinin hatırlatılması üzerine, Üskül'ün durumu ''her şey güllük gülistanlıkmış gibi'' anlattığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler