CHP’li Faruk Demir, 30 yıl aradan sonra Ardahan’da belediye başkanlığını kazandı

Faruk Demir, “Türkiye’nin en kaliteli balı burada. Kaz ürünlerini sektörleştireceğiz, kaz eti, kaz tüyü ve kaz ciğeri üreteceğiz. Türkiye’nin en güzel kaşarı Ardahan’da üretilir. Türkiye ve dünya Ardahan’ın farkına varacak” dedi.

Yayınlanma: 04.04.2019 - 22:04
Abone Ol google-news

CHP’li Faruk Demir, 30 yıl aradan sonra “serhat kenti” Ardahan’da belediye başkanlığını kazandı. Rakibine 9 puan fark atan Demir, “Türkiye’nin unutulmuş kentini yeniden ülke gündemine getireceğini ve Ardahan’ı şehir yapacaklarını” söyledi. Demir, Ardahan’ın potansiyelini Ardahan’da değerlendireceklerine dikkat çekerek “Ardahan’da karkas et üretilir, 15 TL’den satılır. Aynı et Rize’de kavurma yapılır, getirilip yine Ardahan’da, markette, 85 TL’den satılır. Artık eti de kavurmayı da biz üreteceğiz” dedi.

Yerel seçimler Ankara, İstanbul gibi kentlerde değişime sahne olmakla kalmadı. Türkiye’nin en doğusundaki kentlerden Ardahan’da da belediye yönetimi el değiştirdi. En son 1989’da il olmadan önceki seçimlerde Salih Aktürk ile sol bir partinin belediye başkanlığını kazandığı Ardahan’da değişim, 30 yıl sonra geldi. Kentteki seçim çalışmalarını ve projelerini Cumhuriyet’e anlatan Demir, eşit olmayan koşullarda siyasi kampanyayı yürüttüğünü söyledi. AKP’nin bütün kurumlarıyla Ardahan’da seçimi almak için yüklendiğini belirten Demir, son 10 yılda AKP’li belediyenin yönetimde olduğunu ve kentin hiçbir potansiyelinin değerlendirilemediğini söyledi.

‘Hiç yatırım yapılmadı’

Kentten daha önce milletvekilliği de yapan Demir, halkın iktidardan ve mevcut yerel yönetimden umudunu kesmiş durumda olduğuna dikkat çekti. Seçim sonuçlarının kentte rahatlama yarattığını vurgulayan Demir, “İl merkezimiz içler acısı durumda. Bir caddeden ibaret. O bölümler bile perişan. Asfaltı bırakın, stabilize yolu olmayan mahalleler var. İktidarın hiçbir yatırımı buraya gelmedi. Milletvekilliğimiz döneminde vesile olarak yaptırdığmız valilik binasında tüm kuruluşlar hizmet vermeye çalışıyor” dedi.

Potansiyelini değerlendirerek Ardahan’ı “şehir” yapmak istediğini vurgulayan CHP’li Faruk Demir, “Ardahan’ın ciddi turizm potansiyeli var. Kayak merkezi var; Ardahan Kalesi’nin ışıklandırılması projemiz var. Hiçbir şey yapılmamış, sahipsiz memleket olarak duruyor Ardahan” diye konuştu. l ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler