CHP'li Güler ve Aygün Disiplin Kurulu'na sevk edildi

CHP milletvekilleri Birgül Ayman Güler ve Hüseyin Aygün, kınama istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Yayınlanma: 23.12.2014 - 16:10
Abone Ol google-news

CHP Parti Meclisi (PM), Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’yi cemaatle işbirliği yapmakla suçlayan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile Şişli Belediyesi’ndeki tartışmalar konusunda “Sen İstanbul belediye başkanlıklarını bir kişinin aile şirketi olarak dağıtırsan olacağı budur” diyen Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü kınama istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk etti. Aygün’ün CHP’den istifa edebileceği belirtiliyor. YDK’nin kınama cezası vermesi halinde her iki isim de parti tüzüğü gereği 1 yıl boyunca partinin hiçbir organına seçilemeyeceği için 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olamayacak.

CHP PM’de dün iki sürpriz disiplin istemi tartışıldı. CHP tüzüğü gereği partili milletvekillerinin YDK’ye sevki PM’nin istemi üzerine gerçekleştiğinden, toplantıda her iki vekilin durumu ile ilgili oylama yapıldı.

 

Aygün istifa edebilir

Kapalı yapılan oylamada Güler’in YDK’ye sevki 56 kabul ile çıktı, 1 PM üyesi ise Güler’in sevkine ret oyu verdi. Toplantıda Aygün’ün de kınama istemiyle sevki partinin sol kanadında tepki çekti. Bu tepki, oylamaya da yansıdı. 43 PM üyesi Aygün’ün YDK’ye sevkine onay verirken, 13 üye Aygün’ün sevkine ret oyu verdi. Alınan bilgilere Aygün, YDK’den ceza çıkmasını
beklemeden partiden istifayı düşünebileceğini yakın çevresine aktardı.

CHP PM’de ayrıca, milletvekili adaylarının, parti tüzüğü gereği de olan “önseçimle” belirlenmesi kararlaştırıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, adayların yüzde 85’inin önseçimle, yüzde 15’inin de genel merkezçe belirlenmesini öngören tüzük hükmünün korunduğunu bildirdi. Önseçim yapılacak yerlerde sıralamaya Genel Merkez karar verecek. Bu değişiklik Kılıçdaroğlu’nun mevcutta 83 milletvekili atamasını eksiksiz yapmasını sağlayacak. Seçilmesi garanti olan sıralar Genel Merkez kontrolünde olacak, seçilemeyenler ise kontenjandan düşürülmeyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler