CHP'li İnce, metrobüs alımlarını sordu

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İçişleri Bakanlığı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metrobüs alımı ile ilgili herhangi bir inceleme başlatıp başlatmadığını sordu.

Yayınlanma: 27.07.2012 - 12:16
Abone Ol google-news

İnce, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, tanesine 1 milyon 200 bin Avro vererek kaç metrobüs aldığını, alımlarla ilgili hangi yöneticiler hakkında soruşturma izninin talep edildiğini, bu soruşturma izninin verilip verilmediğini ve Bakanlığın konuyla ilgili bir inceleme başlatıp başlatmadığını öğrenmek istedi. İnce, metrobüs alımı ve bu ulaşımın sağlanması için gerekli altyapı harcamalarının toplamını da sordu.

Muharrem İnce, Bakan Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu diğer bir soru önergesinde, basında, Bakan Şahin'in 53 bin lira karşılığında Ordu'nun Korgan ilçesindeki festivalde, festival ağası seçildiğine yönelik haberlerin çıktığını belirtti. İnce, Şahin'in, festival ağalığı için bugüne kadar ne kadar para ödediğini, bu paranın kim tarafından ve hangi amaçla kullanıldığını öğrenmek istedi.

Önergesinde, Bakan Şahin'in, bir ihale konusunda Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven hakkında soruşturma izni verdiğini belirten İnce, ''Soruşturma izni verdiğiniz bir Belediye Başkanı ile aynı fotoğraf karelerinde bulunmak sizi rahatsız etmiyor mu?'' sorusunu yöneltti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler