CHP'li Kart'tan fezleke başvurusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 438 fezlekenin işleme konulmasını istedi.

Yayınlanma: 11.11.2009 - 13:19
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Karma Komisyon Başkanlığı'na yaptığı başvuruda, 23. Yasama Dönemi'nde, TBMM Karma Komisyonuna intikal eden fezleke sayısının bugün itibariyle 513'e ulaştığını kaydetti.

Karma Komisyonun inceleme yapıp, Genel Kurula intikal ettirdiği dosya sayısının 75 olduğunu kaydeden Kart, 76 dosya yönünden ise Hazırlık Komisyonu çalışma yapıp raporunu hazırladığını ve Karma Komisyonda görüşmeyi beklediğini ifade etti.

Kart, 362 dosya yönünden ise henüz hiçbir işlem yapılmadığını belirterek, Komisyon Başkanının ''Görev ve yetkisini kötüye kullanarak dosyaların görüşülmesini ve kamuoyunun bilgilendirilmesini engellemek istediğini'' savundu.

23. Yasama Döneminin yarısından fazlasının geçtiği bir dönemde, 438 dosyanın Karma Komisyonda bekletildiğini ve komisyonun iradesinin ortaya çıkmasının engellendiğini ileri süren Kart, başvurusunda, ''Karma Komisyonun ivedi olarak toplantıya çağrılıp Komisyon gündeminde bulunan 438 dosya hakkında karar verilmesinin sağlanmasını talep ederim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler