CHP'lilere Van'da yapılan saldırı davası

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, partinin il kongresine katılmak üzere Van'a giden CHP heyetinin saldırıya uğramasına ilişkin dava kapsamında ''mağdur'' sıfatıyla talimatla ifade verdi.

Yayınlanma: 11.03.2011 - 09:58
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, avukatları Levent Gök ile sabah saatlerinde adliyeye gelerek, Van 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin talimatı doğrultusunda, Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdiler. Yılmaz Ateş, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, ifadelerinde olayı anlattıklarını ve şikayetçi olduklarını bildirdi.

Van'a havayoluyla ulaşmalarının ardından, kongre salonuna gitmek üzere otobüse bindiklerini belirten Ateş, şunları kaydetti: ''Otobüste güvenlik şube müdür yardımcısı olduğunu sonradan öğrendiğim kişi, 'Kongrenin yapıldığı sokağa otobüs giremez, sizi sokağın başında indirip yürüteceğiz' dedi. İnmedik. 'Burada inmelisiniz' denilen köşeye geldiğimizde bir grup yumurta, taş ve domatesle saldırdı. Otobüs süratle kongre salonunun önüne gitti. Yani otobüs sokağa girebiliyormuş. Sayın Baykal konuşmaya başlayınca Emniyet Müdürlüğüne gittim. Emniyet müdürünün işi çıktığı için ayrıldığını söylediler. Bu işin nasıl olduğunu sorduğumda, önleyemedikleri yanıtını verdiler. 'Kongre bitince de aynen devam edecek mi?' dedim. Meraklanmamamızı, bunları dağıtacaklarını belirttiler. Bu kişilerin kim olduğunu sorunuca da AKP'liler olduklarını söylediler.''

Ateş, kongre çıkışında daha şiddetli bir saldırının başladığını ifade ederek, kendisine de taş, yumurta ve domates geldiğini bildirdi. Ateş, ''Çok örgütlü, planlı bir saldırı oldu. Üzüntü veren kısmı şu. Sonradan görüntüler basına yansıdı. Bu işi organize eden ve yönlendiren AKP'nin il başkan yardımcısı ve Hüseyin Çelik'in akrabası, il gençlik kolu başkanı, onun yardımcısı. Yani, tamamen bir AKP organizasyonu saldırı ile karşı karşıya kalmıştık'' diye konuştu. Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Nisan 2010'da meydana gelen olayla ilgili olarak, AKP İl Başkan Yardımcısı Arslan Yılmaz'ın da arasında bulunduğu 16 kişi hakkında ''kamu görevlisine hakaret ve suç işlemeye tahrik etmek'' suçlarından dava açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler