"CHP'nin derdi örtü değil kafaların içi"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisine çarşaflı kadınların katılımıyla ilgili olarak 'CHP'nin derdi örtü değil kafaların içi' dedi. Baykal, "AKP'den hesap sormaya karar veren insanlara kıyafetinizi değiştirin gelin demiş olsaydım demokrasiye inanmayan biri konumunda olurdum" dedi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 13:13
Abone Ol google-news

CHP parti grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partiye kara çarşaflı üyelerin katılmasının Türkiye için önemli olduğuna dikkat çekti.

''Ben o üyelere kıyafetinizi değiştirin gelin demiş olsaydım Demokrasiye inanmayan sosyal demokrasiyi içine sindirememiş biri durumunda olurdum'' diyen Baykal, ''CHP'nin derdi örtü değil kafaların içidir diyen Baykal, yaşanan tartışmalar sayesinde yararlı adımların atıldığı tartışmalar yaşanıyor'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Çarşaflı, örtülü, türbanlı kadınlar bizi bu halimizle kabul eder misiniz diye sorunca tereddüt etmeden, insani olarak evet dedim. Yeni üyelerimiz konusunda hiç tereddüt yaşamadım.

- AKP'den hesap sormaya karar veren insasnlara kıyafetinizi değiştirin gelin demiş olsaydım demokrasiye inanmayan biri konumunda olurdum.

- Bizim sorunumuz örtüyle mi zihniyetle mi, onu belirlememiz lazım.

- Hükümet 'Alevi açlımı' yapmak istiyorsa CHP'nin reddedilen kanun tekliflerini yasallaştırsınlar yeter.

 

KDV'yi düşürün

-KDV’yi düşürün. Yüzde 18’den yüzde 13’e düşürün. İngiltere bunu yapıyor. Alın size somut öneri.

-Üretimi teşvik etmek için çalışan insanların üzerindeki prim ve stopaj yükünü ortadan kaldırmak lazım. Önemli olan ihtiyaç olduğu anda tedbir alınmasıdır.

-Milleti artık aldatamazsınız. Aldatamaz hale geldiniz.

 

Cumhurbaşkanı'nın korkusunun sebebi ne?

-Türkiye’de cumhurbaşkanının söylemekten korkacağı hangi düşünce olabilir. Eğer bir cumhurbaşkanı eğer korkuyorsa, anayasa aykırı olur, kanuna aykırı olur, söyleyemem ama ben ülkeyi öyle yöneteceğim ki bir süre sonra bunlar daha konuşulabilir olacak diyor. Cumhurbaşkanlığında takiyye olur mu ?

-Bizim düşüncemiz anayasamız, kanunlarımız arasında sen nerede duruyosun o zaman?

 

Öcalan Tavrı hayal kırıklığı 

-İmralı’da Öcalan’ın statüsü değiştirilecek. Bu konuda bir uygulamaya geçildiği görülüyor. Hükümetin tavrı gerçekten hepimizde hayal kırıklığı yaratmıştır.

-Adalet Bakanı “Oradaki kamu görevlilerin bir kısmı barakalarda kalıyor. Onlara yeni konutlar yapma ihtiyacımız var o nedenle bir ihale yapıyoruz. Mademki bir inşaat ihalesine çıktık o arada orada bir tek hükümlü kalıyor. Bu da çok fazla oluyor. 6 hükümlünün kalması için yeni hükümlüler içinde yeri bu vesileyle yapalım dedik” diyor. Devletin ciddi olması lazım. Neden ezik ezik konuşuyorsun.

 

Pompalıyla koruma haktır diyor

-Başbakan bir yandan istemeyen çekip gitsin, bir taraftan pompalıyla kendini korumak haktır dedi. Terörle uzlaşmada yanlış, terör karşısında çek git demesi de yanlış, pompalı kullanılabilir demesi yanlıştır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler