CHP'nin İstanbul adayı Pavey mi?

Gazeteci Uğur Dündar, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'in olacağını iddia etti.

Yayınlanma: 10.07.2013 - 18:25
Abone Ol google-news

Usta Gazeteci Uğur Dündar’ın bu açıklaması CHP kulislerini karıştırırken, adı adaylık için geçen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in ilk tepkisi “Şafak kardeşimizdir, öyle bir talebi olursa neden olmasın? Şafak hepimizin gönlündeki Şafak’tır” oldu.

Gazeteci Uğur Dündar, istifa etmeden önce Artı 1 TV’den açıklayacağını duyurduğu CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayının ismini, Odatv adlı internet sitesine açıkladı. Odatv’nin haberine göre Dündar, Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiasında bulundu. CHP’de Pavey’in adaylığına ilk tepki ise Mustafa Sarıgül ile birlikte en güçlü aday olarak ismi için Gürsel Tekin’den geldi. Dündar’ın Pavey’in ismini açıkladığı saatlerde gazetecilerle iftar yemeğinde buluşan Tekin, gazetecilerin sorusu üzerine “Şafak Pavey bizim kardeşimizdir. Öyle bir talep gelirse, ya da kendisi böyle bir göreve aday olursa, neden olmasın. Ancak MYK toplantımızda gündeme gelmedi, konuşulmadı. Şafak hepimizin gönlündeki Şafak’tır” dedi. Tekin, gazetecilerin, “Pavey İstanbul’u alabilir mi?” sorusu üzerine de “Neden olmasın?” yanıtını vermekle yetindi

"Tavşan aday mı?"

Dündar’ın Pavey iddiası CHP kulislerinde şok etkisi yarattı. Pavey’in, adının parti içinde de hiç konuşulmadığına dikkat çekilirken,  MYK’deki performansı nedeniyle parti içinde eleştiri konusu olan Pavey’in gerçekten aday gösterilmesi durumunda, parti içi dengelerin tümüyle değişeceği yorumları yapıldı.CHP kulislerinde bazı milletvekilleri, Pavey’in Tekin’e son derece yakın bir isim olduğunu ve ona rağmen aday olmasının sözkonusu olmayacağını beirterek, “O nedenle Şafak Pavey ismi, ‘tavşan aday’ yani göstermelik olarak Mustafa Sarıgül’ü engellemek için ortaya atılmış olabilir” değerlendirmesi yaptılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler