Çifçilerin eylemi sona erdi, gümrük memurları sırada

Yunanistan'da çiftçilerin, "hükümetin sektörlerinde izlediği ücret politikasını" protesto etmek amacıyla düzenlenen protesto eylemleri çerçevesinde kapattıkları Bulgaristan sınır kapısının açılmasını kararlaştırdıkları bildirildi.

Yayınlanma: 16.02.2010 - 14:55
Abone Ol google-news

Yunan basını, çiftçilerin, Yunanistan Tarım Bakanı Yardımcısı Mihalis Karhimakis ve Ekonomi Bakanı Yardımcısı Marko Bolaris ile bir araya geldiğini ve Serez ilindeki Promahona sınır kapısının ticari araçlara açılmasını kararlaştırdığını duyurdu.

Görüşmeden sonra açıklama yapan Serez Bağımsız Çiftçiler Derneği temsilcisi Yorgo Kasapoğlu, Karhimakis ve Bolaris ile temaslarda tüm taleplerin ele alındığını ve Promahona çiftçilerinin, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların zorluğunu anlayışla karşıladığını söyledi. Kasapoğlu, çiftçilerin taleplerinin yerine getirilmemesi halinde kasım ayında yeniden protesto gösterileri düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Çiftçiler, ürünlerine daha yüksek fiyat biçilmesi ve daha fazla tarımsal teşvik talebiyle yaklaşık 4 hafta önce sınır kapılarını ve şehirlerarası yolları kapatma eylemlerine başlamıştı.
Tarım Bakanı Katerina Baçeli ise, çiftçilerin taleplerine karşılık verilemeyeceğini, nitekim ekonomik zorluklarla mücadele edildiğini açıklamıştı.

Gümrük memurları eylemde

Yunanistan'da hükümetin istikrar ve kalkınma programı çerçevesindeki ekonomik düzenlemelerini protesto eden Ekonomi Bakanlığı çalışanları 96, gümrük memurları ise 72 saatlik greve başladı.

Hükümetin maaşların dondurulması ve ödeneklerde yüzde 10 oranında kısıtlamaya gidilmesini öngören düzenlemesini protesto eden Ekonomi Bakanlığı çalışanları, Atina kent merkezindeki bakanlık binası önünde gösteri yaptılar.

Çalışanlar, söz konusu düzenlemeyle, aylık maaşlarında 350-700 Avro civarında bir kayıp meydana geleceğini savundular.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler