‘Çıkışsız’ tünel parkı yutacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapılmaya başlanan Çamlıca Tepesi’ndeki camiye özel tünel projesi teklifi dün İBB Meclisi’nden oy çokluğuyla geçti.

Yayınlanma: 15.11.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

CHP’li üyeler tünelin sadece Çamlıca Camisi’ne gidiş için planlandığını belirtirken “Libadiye’den bir tünel yapılacak ve 3 kilometre bu tüneli kazacaksınız ama yolun sonu duvar. Yolun sonu otopark. Yaptığınız tünelin sonunda çıkış yok” dediler. AKP’liler ise yapılan cami ile birlikte ziyaretçi sayısının artacağını ifade etti. Proje kapsamında Libadiye Gürpınar Caddesi’ndeki park alanları da kaldırılarak yola dahil edilecek.

İBB Meclis toplantısında tünel teklifine ilişkin rapor projenin ayrıntılarını da ortaya koydu. Teklifte Libadiye- Gürpınar Köprülü Kavşağı’nın bulunduğu kısımda Üsküdar-Ümraniye TEM bağlantı yolunun kuzeyindeki ÇamlıcaÜmraniye E-5 bağlantı yolunun kuzey yönünde genişletilmesi isteniyor. Gürpınar Caddesi’nin güzergâhının yaklaşık 10 metre doğu yönüne kaydırılması talep edilirken Alemdağ Caddesi’nden tibaren Büyük Çamlıca Tepesi’ne doğru kısmen hemzemin kısmen de tünel geçişi olarak teklifin plana işlenmesi gerektiği belirtiliyor.

 

Şerh dikkate alınmadı

Plan değişikliği teklifinde Gürpınar Caddesi’nin doğusundaki park alanlarının kısmen iptal edilerek caddeye dahil ediliyor. Bu değişiklik taleplerini içeren İmar ve Bayındırlık Müdürlüğü ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun raporu dün Meclis’te görüşüldü. Rapora komisyonda “hayır” oyu veren CHP’li meclis üyeleri muhalefet şerhleri rapora konulmadığı için meclis toplantısında itirazda bulundu.İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, tünelin camiye özel olarak yapılmak istendiğini belirterek “Mecidiyeköy’den teleferikle başka ulaşım yollarıyla buraya işlevlik kazandırılmak isteniyor. Libadiye’den bir tünel yapılacak ve 3 kilometre bu tüneli kazacaksınız ama yolun sonu duvar. Yolun sonu otopark. Yaptığınız tünelin sonunda çıkış yok. Dolayısıyla buraya harcanacak 35- 40 milyon dolar boşa gidecek” diye konuştu. AKP üyeler sıralara vurarak CHP’li üyeleri protesto etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon