Cinayet zanlısından itiraf

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından evine dönen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan Yusuf Ortak'ın cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

Yayınlanma: 14.05.2013 - 07:05
Abone Ol google-news

Edirnekapı'da, Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Yusuf Ortak'ın cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

Ortak'ın ifadesinde, "Arkadaşımı yolcu ederken 10 kişilik Fenerbahçeli grupla karşılaştım. Üzerimde Galatasaray formasını gördüklerinden bana hareketler çekerek 'şışt' şeklinde seslendiler. Ben de, 'Hayırdır' dedim. Bana doğru geldiklerinde kendimi korumak için bıçak çektim" dediği kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dan açıklama

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayeti işlediği öne sürülen Yusuf O'yu (20) Kırşehir'in Mucur ilçesinde yakaladı. Şüphelinin memleketi Bingöl'e gitmek isterken yakalandığı belirtildi. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğünde gazetecilere açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın cinayet zanlısının yakalanması için polisin yoğun şekilde çalıştığını söyledi.

Güvenlik kamerası görüntülerinden şahsın nerelerde olabileceğini tespit ettiklerini ifade eden Çapkın, şunları kaydetti: "O fotoğrafı sokak sokak gezdirerek sorduk. Ve arkadaşlarımız sonunda tespit etti. O kişinin şehirden çıktığını ve Bingöl'e doğru gitmekte olduğunu tespit ettik. Şüpheli Mucur'da bu gece yakalandı ve İstanbul'a getirilecek. O da 20 yaşında, 3 sabıkası olan birisi. Bizim için zor bir cinayetti. Arkadaşlarımız büyük gayret sarf ettiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum."


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ


Çapkın, Yıldırım'ın ailesine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileyerek, "Üzücü bir olaydı. Yakalanması bizi bir nebze de olsa rahatlattı diyebiliriz" diye konuştu.
Hüseyin Çapkın, maktul Yıldırım ile şüphelinin birbirini tanımadığını, cinayetin takım rekabeti nedeniyle işlendiğini de sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler