Clint Eastwood'dan Romney'ye destek

Oscar ödüllü aktör ve yönetmenden Mitt Romney'ye destek geldi.

Yayınlanma: 04.08.2012 - 11:41
Abone Ol google-news

“Dirty Harry” filminin yıldızı ve “Unforgiven”, “Million Dollar Baby” filmlerinin Oscar ödüllü yönetmeni Cuma gecesi Sun Valley bağış toplama etkinliğinde Cumhuriyetçi başkan adayına destek verdi.

Özel etkinlik için diğer Romney destekçilerine katıldığında Clint Eastwood Associated Press’e “Ülkenin hızlanmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Şubat ayında Eastwood Fox News’a o zamanlar hiçbir politikacıyı desteklemediğini söylemişti. Bazı insanlar Amerikan Furbol Ligi’nin final maçı olan Super Bowl’un devre arasında yayınlanan Eastwood’un oynadığı “Halftime in America – Amerika’da İkinci Devre Başlamak Üzere” adlı reklamı Obama’ya destek olarak algılamıştı. Eastwood o zaman Obama’yla politik bir bağının olmadığını söylemişti.

Cuma gecesi Eastwood Romney destekçilerine “Şimdi Romney’e her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Oyumu ona vereceğim” dedi. Romney “Günümü güzelleştirdi. Ne adam” dedi.

Romney’nin yanında dururken Eastwood, yaklaşık on yıl önce “Mystic River - Gizemli Nehir” filmini çekiyorken o zamanlar vali olmak için seçim kampanyası yürüten Romney’nin ilk kez siyasi reklamını gördüğünü söyledi.

Eastwood “Tanrı’ya bu adam vali olmak için fazla yakışıklı ama başkan olabilirmiş gibi görünüyor demiştim” diye şaka yaptı ve ekledi “Yıllar geçtikçe bunun hakkında daha fazla düşünmeye başladım”.

82 yaşındaki Eastwood “Romney’nin çok ihtiyacımız olan makul bir vergi sistemini düzenleyeceğine böylece adalet olacağına ve insanların vergi veren ve vermeyenler diye karşı karşıya getirilmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Aktör ve yönetmen bir anda Romney’nin en yüksek profilli ünlü destekçisi oldu. Romney ayrıca Oscar ödüllü aktör Jon Voight’in ve rock yıldızı Kid Rock’ın da desteğini kazandı.

Kampanyanın sözcüsü Eastwood’un kampanya sırasında aktif bir rol oynayıp oynamayacağını hemen söylemeyeceğini belirtti.

Yaklaşık 325 kişi etkinliğe katılmak için adam başı 25bin dolar ödedi. Eastwood Sun Valley’in yarı zamanlı bir sakini.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler