Çocuklar bu kitabı çok sevecek

Kelime Yayınları, L. Frank Baum'un ölümsüz eseri 'Oz Büyücüsü'nü, orijinaline sadık kalarak ama Zorlu Çocuk Tiyatrosu'nun oyunundan yola çıkarak, çocuklar için yalınlaştırılmış bir yorumla ve bir masal üslubunda sunuyor küçük okurlarına.

Yayınlanma: 14.09.2010 - 13:28
Abone Ol google-news

“Oz Büyücüsü” kitabının çok renkli, çok keyifli çizimleri ise, Amerikan İllüstratörler Derneği’nin düzenlediği sergide çizimleri sergilenen tek Türk olan Necdet Yılmaz’a ait. Necdet Yılmaz, ayrıca, Scholastic, Harcourt ve Oxford Press gibi dünyaca tanınmış yayıncılar için de çiziyor ve hâlen New York’ta yaşıyor.

“Oz Büyücüsü”, Dünya Çocuk Edebiyatı’nda yepyeni bir dönem başlatan ve yayımlandığı 1900 yılından beri yüzlerce kez filme, oyuna ve baleye konu olan; edebiyat, kültür ve sanat dünyasında iz bırakan, etkiler yaratan bir başyapıttır.

“Oz Büyücüsü”nün yazarı L. (Lyman) Frank Baum, “Artık yepyeni ‘şaşırtıcı hikayelerin’ zamanı geldi" diyordu ve “Oz Büyücüsü – The Wonderful Wizard of Oz” ile de bu söylediğini gerçekleştirmiş oldu.

 

Kitabın konusu

“Oz Büyücüsü”nün ana karakteri Dorothy, Kansas’taki küçük bir çiftlik evinde, teyzesi, amcası ve sevgili köpeği Toto ile birlikte yaşamaktadır. Küçük çiftlik evi, uçsuz bucaksız çayırların ortasındadır ve çevresinde ne bir başka ev vardır ne de Dorothy’nin arkadaşlık edebileceği çocuklar. Dorothy, bazen sıkılır bu yüzden, üzülür, “Keşke burada yaşamasam; başka yere gitsem” diye düşünür.

Veee, bu düşüncesi bir gün gerçek olur!

Çok büyük bir fırtına patlak verir birden. Fırtına o kadar güçlüdür ki, Dorothy ile Toto’nun içinde bulunduğu evi bir yaprak gibi havaya kaldırıp uçurur! Dorothy, Toto ve küçük ev, saatlerce havada uçar. Sonunda fırtına onları yere indirir.

Nereye mi?

“Büyük ve Muhteşem” Oz Büyücüsü’nün, İyi Kalpli Kuzey Cadısı Glenda’nın, yeni arkadaşları Korkuluk, Teneke Adam ve Aslan’ın yaşadığı yere… Burada Dorothy, Toto ve yeni arkadaşlarını pek çok macera da beklemektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler