Çocuklar klasik müziğin dünyasında

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında hazırlanan çocuk kitabı “Fanfar: Müzikli Bir İstanbul Masalı”, minik okurları klasik müziğin büyüleyici dünyasına davet ediyor. Kitabı okuyan çocuklar ve yetişkinler, hem festival mekânlarını ziyaret ediyor hem de enstrümanlar, besteciler ve klasik müzik terimleriyle tanışıyor.

Yayınlanma: 28.05.2019 - 23:31
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından E.C.A. Presdöküm Sanayii AŞ sponsorluğunda, 11-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, Bernard van Leer Vakfı’nın katkılarıyla bir çocuk kitabı yayımlanıyor. Yazar Göknil Özkök ve çizer Kıymet Ergöçen tarafından hazırlanan, yayın yönetmenliğini Burcu Ural Kopan’ın üstlendiği “Fanfar: Müzikli Bir İstanbul Masalı” başlıklı kitap, sürükleyici hikâyesi, çarpıcı çizimleri, müzik aletlerini tanıtan resimli sözlüğü, uygulamalı bölümleri ve zengin içeriğiyle çocukları 47. İstanbul Müzik Festivali’nde bir maceraya çağırıyor. Festival, ayrıca kitaba paralel olarak çocuklar için özel bir dinleme listesi de hazırladı. Hem kitaptan hem de internet sitesinden ulaşılabilen bu listeyle çocuklar, farklı dönemlerden klasik müzik bestecilerinin eserlerini keşfedebilecekler. Kitap, festival boyunca tüm festival mekânlarından, anlaşmalı kitabevlerinden ve İKSV Alt Kat’tan ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

“Fanfar: Müzikli Bir İstanbul Masalı” kitabı, festival öncesi ve sırasında birçok ücretsiz okuma etkinliğinde ve atölyede çocuklarla buluşacak. Etkinlikler için rezervasyon.iksv.org adresinden rezervasyon yaptırılabiliyor. Etkinlik tarihleri: 31 Mayıs Cuma: 11.00 - İKSV Alt Kat, 13 Haziran Çarşamba: 15.30 Süreyya Operası, 15 Haziran Cumartesi: 12.00 Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, 20 Haziran Perşembe: 16.00 - Aya İrini Müzesi Öv Avlusu, 21 Haziran Cuma: 14.00 - İKSV Alt Kat, 29 Haziran Cumartesi: 12.00 - Galata Meydanı. Ayrıntılı bilgi için: muzik.iksv.org.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler