Çorum'da tekstil işçileri iş bıraktı

OSB'deki bir tekstil fabrikasında çalışan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 250 işçi, bir süredir ücretlerini alamadıklarını gerekçe göstererek iş bırakma eylemi başlattı.

Yayınlanma: 15.07.2013 - 16:16
Abone Ol google-news

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir tekstil fabrikasında çalışan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 250 işçi, bir süredir ücretlerini alamadıklarını gerekçe göstererek fabrika önünde iş bırakma eylemi başlattı.

Eyleme katılan işçiler adına konuşan Fadime Ertuğran (35), yaklaşık 2,5 aydır maaşlarını alamadıklarını öne sürerek iş veren tarafından mağdur edildiklerini belirtti.

"İş var, sevkiyat da oluyor, ama buna rağmen maaşlarımız ödenmiyor" diye iddia eden Ertuğran, "Patronumuz size verilecek param yok diyor. Yetkililerden yardım bekjliyoruz. Daha önce böyle bir sıkıntı olmadı. Hepimiz işi bıraktık, Şuanda fabrikada çalışan yok. Ücretlerimizi alana kadar iş başı yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

 

"Bu şartlarda fabrikayı kapatmak zorundayım"

Fabrikanın Genel Müdürü Selim Şahin ise, yaklaşık 5 yıldır Çorum'da faaliyet gösterdiklerini belirterek, bugüne kadar böyle bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

İhracat yapan firmalara fason üretim yaptıklarını ancak bir firmanın anlaşmayı iptal etmesinin ardından ekonomik açıdan sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Çok üzücü bir durum. Böyle olmasını istemezdik. İstanbul'daki merkezimiz iflas etmiş durumda. İşçiler de haklı olarak maaş alamadıkları için çalışmak istemiyor. Ama maaş almaları için de iş yapmamız lazım. Nisan maaşlarını aldılar, Mayıs ve Haziran maaşları duruyor. Bunları ödemek için de para kazanmamız lazım. Yılbaşından beri 1 milyon liralık zararımız var. Maaşlarını ödeyebilmem için iş almamız lazım. İş yapacağız ki maaşlarını ödeyebilelim. 2013 yılına kadar maaşlar düzenli olarak ödendi. Böyle bir sıkıntı olmamıştı. Ancak bu şartlarda fabrikayı kapatmak zorundayım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler