"Cumhuriyet savcıları Başbakan hakkında fezleke düzenlesin"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Habur'daki görüntülerle ilgili "iyi şeyler oluyor" diyen Başbakan hakkında Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı ve fezleke düzenlemelerini istedi.

Yayınlanma: 18.06.2010 - 14:16
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Habur'daki görüntülerle ilgili "iyi şeyler oluyor" diyen Başbakan hakkında Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı ve fezleke düzenlemelerini istedi. Vural Başbakan Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanlığına nasıl olur da sıçrarım, sorumluluktan kaçarım' sevdasında olduğunu belirterek "Başbakan cumhurbaşkanlığı gibi boş hülya peşinde dolaşıyor ama dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da edeceğiz kendisini" diye konuştu.

Vural "Sandık görünmüştür, Türkiye bir seçim ortamına girmiştir. Seçim olur mu olmaz mı bilemiyoruz ama Türkiye'nin yapması gereken bir şey var; acilen bu iktidardan kurtulmalıdır" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında hükümetin terör örgütü ile giriştiği 'gayri ahlaki ve gayri hukuki' pazarlığın bedelini milletin ödediğini savundu. "Ey Recep Tayyip Erdoğan bu tablonun sorumlusu kim?" diye soran Vural, AKP'nin açılımının asıl amacının PKK'nın siyasallaştırılması olduğunu kaydetti. Vural "Habur'un promosyonunu yapan Başbakan bugün terör örgütünü suçlayarak zeytinyağı gibi üste çıkmaktadır" dedi.
 

"Başbakan hakkında fezleke düzenlenmeli"

Basın toplantısında cep telefonundan Habur görüntülerini gösteren Vural, Başbakan'ın Habur'dan girişlerle ilgili partisinin Meclis grup toplantısında 'iyi şeyler oluyor' şeklindeki sözlerini hatırlattı. Vural "Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. Başbakan hakkında terör örgütüne yardım etmekten fezleke düzenlenmeli. Başbakan'ın PKK'yla girdiği açılım arkadaşlığından utanması gerekir. Utanmadan sıkılmadan MHP'yi BDP'yle bir tutan başbakan kendi çizgisine baksın" dedi.

Anayasa değişikliği sırasında BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın oy kullandığı sırada arkasında duran Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın alkışladığına ilişkin fotoğrafları da basın mensuplarına gösteren Vural, partisinin BDP tarafından açılımla ilgili verilen gensoruya katkı sağlamayacağını ve destek vermeyeceğini de bildirdi.
 

"Allah akıl fikir versin"

Vural, bir soru üzerine Başbakan Erdoğan'ın "Türkiye'nin ileriye gittiği ve terörün bu nedenle arttığı"na ilişkin sözlerini "Dunning Kruger sendromu" olarak nitelendirdi. "Demek ki Türkiye'nin daha çok ilerlemesi için daha çok şehit vermemiz gerekiyor. Allah akıl fikir versin. Türkiye'nin neresi ilerliyor. Buna kargalar güler. AKP Türkiye'yi yönetmek yerine Mazeret Üretme Merkezi aracılığıyla bahane üretiyor. MHP olarak AKP'yi terörle mücadele etmeye, açılım sevdasıyla milleti etnik kimliklere bölme safsatasından ve bunun altyapısını hazırlayan bu anayasa değişikliğinden de vazgeçmeye davet ediyoruz" diye konuştu.
 


"Kaybeden milletimiz oluyor"
 

Vural sonbaharda erken seçim bekleyip beklemedikleri yönündeki bir soruya ise şöyle yanıt verdi:
"Türkiye seçim ortamına girmiş vaziyette zaten. AKP bütün bu politikalarıyla bir seçim stratejisi uygulayarak bugüne kadar yaptığı yanlışların farkında olan milletimizi aldatma ve kandırma düşmüştür. Bugün teslimiyetçi bir dış politikadan sonra güya ABD'ye külhanbeyi gibi ifadelerde bulunanlar, yine ABD'ye yüz sürmeye gidiyorlar. Yine açılım derken terör sorunu yoktur Kürt sorunu vardır derken bugün sorunların en büyüğünün terör sorunu olduğunu söyleyerek bunu unutturmak, yaptıkları hataları unutturmak isteyen bir AKP olduğuna göre sandık görünmüştür. Seçimin ne zaman olacağı tabi onlar bilecek. Seçim olur mu olmaz mı bilemiyoruz ama Türkiye'nin yapması gereken bir şey var ; acilen bu iktidardan kurtulmalıdır. Ama maalesef Başbakan Türkiye'yi yönetmek yerine Cumhurbaşkanlığına nasıl olur da atlarım sıçrarım, bu sorumluluktan kaçarım sevdası peşinde Türkiye'yi uçuruma sürüklemektedir. Türkiye bir post kavgasına girmiştir, yüksek rakımlı tepelerde post kavgası devam etmektedir. Başbakan'ın bu tablo içerisinde Türkiye'yi yönetmek, Türkiye gemisini yürütmek yerine kendi gemisini yürütmek için çalışmalar sürdürmektedir. Kaybeden milletimiz oluyor. Bir an önce yapılması gereken AKP'den kurtulmaktır. Başbakan cumhurbaşkanlığı gibi boş hülya peşinde dolaşıyor ama dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da edeceğiz kendisini."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler