Cumhuriyet'i hedef alan Erdoğan'ın atladığı ayrıntı

Başbakan Erdoğan rüşvet soruşturmasının odağındaki TÜRGEV'i ve oğlu Bilal Erdoğan'ı savundu.

Yayınlanma: 26.12.2013 - 18:22
Abone Ol google-news

Pakistan dönüşü açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan haberlerimiz nedeniyle Cumhuriyet'i hedef alırken rüşvet soruşturmasının odağındaki TÜRGEV'i ve oğlu Bilal Erdoğan'ı savundu. Erdoğan uçakta konuşurken, TÜRGEV ülkenin gündemine oturan ve Başbakan'ın "övgüler düzdüğü o yurdun ismini" internet sitesinden çıkardı.

Pakistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan Türkiye'yi sarsan rüşvet operasyonunda adı geçen TÜRGEV ile oğlu Bilal Erdoğan'ı şu sözlerle savunuyor: “Orası bir yurt. Bilal Erdoğan’ın oteli değil. TÜRGEV’den dolaşıp bana gelmek istiyorlar. Oğlum oranın yönetiminde. Mustafa Demir ve Ümraniye Belediye Başkanı onun yönetiminde. Büyük kızım Esra yönetiminde. Yüksek öğrenim öğrenci yurdu orası. Çok övündüğüm bir yurt. Kartal İHL’nin yanında da öyle bir yurt yapıldı. Desteklemeleri lazım. Cumhuriyet Gazetesi mantığı bu tür işlere destek verir mi? Vermez. İnançlı nesillere tahammülleri yok.”

Peki Cumhuriyet ne yazmıştı?

Gazetemiz TÜRGEV'i rüşvet operasyonundan aylar önce 10 Eylül 2013 tarihinde gündeme getirdi. TÜRGEV'le ilgili Başbakan Erdoğan'ın ve diğer AKP'lilerin görmek istediği ayrıntı da o haberimizde gizliydi. İşte haberimizdeki o önemli ayrıntı: “Başbakan Erdoğan’ın çocuklarının, akrabalarının, AKP’li milletvekili ve belediye başkanlarının genel kurul üyesi olduğu “Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)” bir ilke imza attı. AKP’li Fatih Belediyesi’nin yaptırdığı, halen inşaat halindeki kız öğrenci yurdunu, belediyeye teslim edilmeden ve resmi işlemler yapılmadan “kendi yurdu” ilan etti.”

Haberimiz kamunun malı olan ve o tarihte inşaat halindeki yurdun TÜRGEV için yapıldığını ortaya koyuyordu. Vakfın bu gücünü nereden aldığını ise Erdoğan'ın gazetemizi hedef alan açıklaması çok açık bir şekilde ortaya koyuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon