Danimarka'nın cimriliğini F.Bahçe çekecek

Danimarka Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçeli stoperi sigortalatmadığı ortaya çıktı. UEFA, Euro 2016 maçında sakatlanan Viking için cüzi bir para verecek, F.Bahçe ise çifte ceza çekecek: 1-Kjaer yok, sportif darbe var. 2-Oynamadığı dönemde bile garanti ücretini Sarı-Lacivertliler ödeyecek.

Yayınlanma: 11.09.2015 - 11:49
Abone Ol google-news

 

Danimarka'nın Euro 2016 elemelerindeki Ermenistan maçında Yura Movsisyan’ın bileğini kırmaya yönelik hunlarca tekmesiyle sakatlanan Simon Kjaer’le ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Danimarka Futbol Federasyonu, çok pahalı olduğu gerekçesiyle Kjaer’e sigorta yaptırmadı. Sarı-Lacivertli kulüp, Danimarka federasyonunun cimriliği yüzünden sakatlık olayında hiç suçu olmadığı aksine mağduriyet yaşadığı halde hem sportif hem de maddi anlamda iki kez cezalandırılmış olacak. Fransız kulübü Lille’e 7 milyon 650 bin euro yani 26 milyon TL ödenerek transfer edilen Kjaer’de Danimarkalılar’ın ihmali F.Bahçe’ye çok pahalıya mal olacak.

YA TOPAL SAKATLANIRSA NE OLACAK?

Kasap Movsisyan’ın darbesi sonrası Kjaer’in ayak bileğinde bağ kopmasıyla birlikte eklem etrafında ödem ve kanama, ayak bileği eklem kapsülünde yırtılma ve kanama, iki kemik arasındaki zarda ödem oluştu. Türkçesi, Kjaer en az 3-6 hafta forma giyemeyecek. F.Bahçe’nin kritik süreçteki Süper Lig ve Avrupa Ligi maçlarında takımdan uzak kalacak. Bruno Alves ve Ba da sakat olduğu için Kjaer’in yokluğu savunma düzeninin tamamen bozulması anlamına geliyor. Mehmet Topal’ın stoper oynaması gündemde. Kısacası F.Bahçe sportif açıdan büyük bir darbe yedi. Darbe sportif kalıpla sınırlı kalmadı. Kjaer’in oynamadığı sürede ücretini kim ödeyecek?

UEFA ÜÇ KURUŞLA KONUYU KAPATIYOR

FIFA’nın “Kulüpleri Koruma Programı” var. Dünya Kupası gibi kendi düzenlediği bir organizasyonda sakatlanan futbolcunun parasını, FIFA ödüyor. Euro 2016 bir UEFA organizasyonu. UEFA’nın FIFA benzeri bir koruma programı var ancak işlevsiz. Euro 2016 eleme maçında sakatlanan Kjaer için UEFA, F.Bahçe’ye komik bir tazminat ödeyecek. Danimarka Futbol Federasyonu’nun sigorta yaptırması gerekiyordu. Ancak prim miktarı yüksek olduğu için Kjaer ve diğer Danimarkalı futbolcular milli maçta sakatlanmaya karşı sigortalatılmadı. Sigortasız olan Kjaer’in oynamadığı dönemde garanti ücreti ve maç başı ücretlerini de F.Bahçe ödemeye devam edecek.

Türk milli olsa maaşını TFF öder

F.BAHÇELİ Simon Kjaer, Danimarkalı değil, Türk milli olsa sakatlık durumunda maaşını kim öderdi? Türk futbolcular bu açıdan çok şanslı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli futbolcuları sigortalatıyor. Sadece Kjaer’in durumunda olduğu gibi kısa süreli sakatlık değil, oyuncunun futbolu bırakmak zorunda kalması veya sahada ölümü gibi hiç istenmeyen durumlar da TFF’nin yaptırdığı sigortanın kapsamında. TFF, milli futbolcuların sigortalanmasını talimatlara yazarak hukuki bir zemine de oturttu. Yani Kjaer Türk olsa, oynamadığı dönemde ücretini F.Bahçe değil, TFF ödeyecekti.

İşte o talimat

Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı: Madde 10/d:
d) Türk Milli Takımlarının yapacakları antrenman, maç veya seyahatlerde futbolcuların kısmi ya da daimi maluliyetlerine veya ölümlerine neden olacak kazalara karGı yaptırılacak sigortaların primleri, TFF tarafından ödenir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler