Davutoğlu: Gün imtihan günüdür

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 47 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Gün imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek” dedi.

Yayınlanma: 14.12.2014 - 12:52
Abone Ol google-news

Elazığ ve Adıyaman’da partisinin il kongresine katılan Davutoğlu, sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak başladı. Davutoğlu, “Bugün o paralel çeteyle ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde bir takım adımlar atılınca önce Kılıçdaroğlu konuşuyor, onlardan önce. ‘Hiçbir şeyden korkmuyoruz, her şey açıklansın’ diyenler niçin bugün telaş içindeler? Neden soruşturmayı etkilemeye çalışıyorlar?” dedi. Cemaatin hükümeti hedef aldığını belirten Davutoğlu, “Beklesinler ve bilsinler ki devletin kurumlarına sızan Başbakanı, Cumhurbaşkanını, devletin kurumlarının en mahrem toplantılarını dinleyenler, MİT müsteşarına yönelik operasyona kalkışan, Suriye’de mazlumlara yardıma giden TIR’ı durdurup ülkemizi şikayet edenler bunların karşılıksız olacağını düşünmesinler. Bize iktidar emanetini milletten aldık, canımızın emanetini Allah’tan aldık. İkisini de Allah’ın ve milletin takdiriyle veririz. Bizim dönemimizde ülke demokratikleşti, özgürleşti, kimseye yürüttüğü faaliyet dolayısıyla önyargıyla bakmadık. Ta ki hizmet görüntüsü altında birileri eğer bürokrasiyi kontrol etmek üzerinden ülkenin seçilmiş iktidarına savaş ilan edince durum değişti. O andan itibaren bize tevdi edilen milli irade emanetini sonuna kadar savunmak boynumuzun borcudur. Mavi Marmara baskınında İsrail’e ses çıkaramayanlar, AKP iktidarına kumpas kuruyorlar. İsrail otoritesini meşru gördükten sonra Türkiye’de iktidarın başbakanına ‘dönemin başbakanı’ diye dosyalar hazırlayanlar varsa onlar bugün de yarın da millet ve tarih önünde hesap vereceklerdir” diye
konuştu. Kobani protestolarında çıkan olaylarla ilgili ise HDP’yi hedef alan Davutoğlu, HDP’yi de “Kürt Baas’ı” olarak nitelendirdi.

 

Ala: Neyin peşindesin?

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise Ağrı’da yaptığı konuşmada 2002’den beri hükümetin darbe girişimleriyle önünün kesilmek istendiğini iddia ederek “25 Aralık ‘paralel yapı’ darbe girişimi. Kardeşim derdin ne? Devletin mekanizmaları var. Ne biriktiriyorsun da sonunda oraya getiriyorsun? Neyin peşindesin, beni kime karşı kışkırtıyorsun, ne elde edeceksin?” diye konuştu.

Konya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek “Gerekli değerlendirmeleri süreç içerisinde zaten kamuoyu da yapar. Yanlış yapan yanlışının bedelini öder” diye konuştu. Sivas’ta konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bir bakalım hangi sahte belge düzenlenmiş. Hangi kişi özgürlüklerden alıkonuldu bu ortaya çıksın” dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Herkes hukuka saygı duymalı” dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Suçlu kimse cezasını çeker. Sebepleri var tabii” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon