Davutoğlu Zagreb'de

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Gordan Jandrokoviç'in davetlisi olarak bugün sabah saatlerinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e gitti.

Yayınlanma: 12.12.2009 - 09:04
Abone Ol google-news

Resmi ziyaret için bu sabah Hırvatistan'a gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, temasları çerçevesinde Hırvatistan Başbakanı Jadranka Kosor tarafından kabul edildi.

Başbakanlıktaki "Altın Defter"i imzalayan Davutoğlu, ardından Kosor ile birlikte heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

Başbakanlık binasındaki görüşmede ikili ilişkiler, bölgesel işbirliği ve Türkiye ile Hırvatistan'ın Bosna Hersek'te yapabileceği işbirliği konularının ele alındığı öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kosor ile görüşmesinin ardından ulusal meclisi ziyaret ederek, Meclis Başkanı Yardımcısı İvan Jarnjack ile bir araya gelecek.


Jandrokoviç ile bir araya geldi

Davutoğlu, Hırvat mevkidaşı Gordan Jandrokoviç ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı binasındaki buluşmada iki bakan, yarım saat kadar baş başa görüşmeden sonra heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

Bu arada Hırvatistan basını, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretine büyük ilgi gösteriyor.

Ülkenin en eski ve ciddi gazetelerinden Vjesnik, bugünkü sayısında Davutoğlu'nun kaleme aldığı ve iki ülke ilişkileri ile bölgesel işbirliğini konu alan makaleyi tam sayfa olarak yayımladı.

Hırvatistan devlet televizyonu (HRT) birinci kanalı da Davutoğlu ile akşam saatlerinde özel röportaj yapmak üzere başvuruda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler