Demirtaş: Teksin, tek kalacaksın

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bakmayın birilerinin her şeye karşı çıktığına, birilerinin ‘tek adam benim’ dediğine. Evet sen teksin ve tek kalmaya devam edeceksin” diyerek tepki gösterdi.

Yayınlanma: 22.03.2015 - 21:08
Abone Ol google-news

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü tarafından Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen Nevruz etkinliği yüzbinlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşku içinde kutlandı. Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklenerek, “Demokrasiden, barıştan yana hiçbir adım atmayacağız diyorlar. Ama ülkeyi yönetenler istemiyor diye savaşacak halimiz yok. Onlar istese de istemese de barışı sağlayacağız” dedi.

HDP’nin Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlendiği Nevruz kutlamaları için sabah saatlerinden itibaren yüzbinlerce genç, yaşlı, kadın ve çocuk yöresel kıyafetleri ile alana akın etti. Saygı duruşunun ardından Nevruz ateşini HDP İl Eş Başkanları Ayşe Erdem ve Cesim Soylu yaktı. Burada Erdem ve Soylu tarafından Türkçe ve Kürtçe olarak yapılan açıklamada “Yaktığımız ateş halklara umudu müjdeliyor. Yeni yaşam umudunu ve geleceğini, ezilen tüm halkların zaferini müjdeliyor”denildi. Abdullah Öcalan’ın önceki gün Diyarbakır’da okunan mesajı da alanda okundu.

Savaşmayacağız

Konfetiler eşliğinde yoğun izdihama karşı sahneye çıkan Selahattin Demirtaş, alanda bulunanların Nevruz bayramını kutladı. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan’ın Dolmabahçe’de okunan 10 maddelik metne ilişkin söylediği sözleri eleştiren Demirtaş, “Bu Nevruz ülkede kimin demokrasi istediğini, kimin diktatörlüğe sarıldığını ispatlamıştır. Bakmayın birilerinin her şeye karşı çıktığına, birilerinin ‘tek adam benim, her şey benden sorulur’ dediğine. Evet sen teksin ve tek kalmaya devam edeceksin. Biz milyonlarız, sen teksin. Zannetme ki bu dünya sana kalacak. Çıkmış ‘demokrasiden, barıştan yana hiçbir adım atmayacağız’ diyorlar. Ülkeyi yönetenler istemiyor diye savaşacak halimiz yok. Onlar istese de istemese de barışı sağlayacağız. Biz barışı sizler için yapmıyoruz. Bu ülkenin gençleri birbirini öldürmesin diye yapıyoruz” dedi.

Demirtaş, HDP’ye Türkiye’yi yönetme ve AKP diktatörlüğünü durdurma iddiasının Türkiye’nin her yerinde katkı gördüğünü belirtti.

Solun zaferi

Demirtaş şunları söyledi: “Bize mesafeli olmuş, önyargılı olmuş ya da haklı olarak eleştirisi olmuş kim varsa onlara gitmeniz, gönül köprüsü kurmanız lazım. Önümüzde ne Kenan Evren’in faşist barajları, ne AKP’nin dikta barajları duramaz. Bu topraklardan artık sol bir zafer çıkaracağız. AKP ve IŞID barbarlığı son bulacak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler