'Demokrasiyi araç görenler seçimde hüsrana uğrayacak'

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''Demokrasiyi, kendi istediği yönetim, kendi tek adam yönetimi için bir araç olarak görenler, bu seçimde hüsrana uğrayacaktır'' dedi.

Yayınlanma: 05.06.2011 - 09:23
Abone Ol google-news

Hamzaçebi, Sancaktepeli Karadenizliler ile biraraya geldiği toplantıda, dün Kazlıçeşme'de CHP'nin İstanbul'da düzenlediği son dönemlerin en büyük mitingini yaptıklarını söyledi.
Mitinge yüz binlerin katıldığını ifade eden Hamzaçebi, 'hakkını yeme gününü göster, İstanbul'un gücünü göster'' sloganı ile düzenlenen mitingde, CHP'nin iktidar yürüyüşünde çok büyük bir tavır ortaya koyduğunu dile getirdi.

Önemli bir seçim sürecine girildiğini kaydeden Hamzaçebi, ''Bu seçimi, özgürlüklerle demokrasiden yana bir anlayış ile demokrasiyi kendi tek adam yönetimi için anlayan, özgürlükleri kısıtlayan bir anlayışın karşı karşıya olacağı, bu iki düşüncenin oylanacağı bir seçim olarak görüyorum'' dedi.

Demokrasinin temelinde ''egemenlik halka aittir'' diye bir kural olduğunu dile getiren Hamzaçebi, demokrasinin, sadece sandıktan çıkan anlayışın, partinin, kendi çoğunluk anlayışına dayanarak Türkiye'de karar verdiği, kendisine muhalif olan düşünceleri susturduğu bir rejimin adı olmadığının altını çizdi.

Hamzaçebi, demokrasinin aynı zamanda çoğunluğun yönetimi olarak değerlendirilirken, muhalif olanların görüşlerini de özgürce ifade edebildiği bir rejimin adı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Demokrasi farklılıkların birarada özgürce yaşandığı ve yine bu farklılıklar arasında en fazla uzlaşmanın arandığı bir rejimin adıdır. Ancak Sayın Tayyip Erdoğan yönetimindeki hükümetin Türkiye'ye getirmek istediği anlayış, onun tam tersidir. Demokrasiyi, kendi istediği yönetim, kendi tek adam yönetimi için bir araç olarak görenler bu seçimde hüsrana uğrayacaktır.''

Bir iş adamının bir sohbet sırasında CHP'nin bu seçimden birinci çıkacağı yönünde bir tahminde bulunduğunu ve bu tahmini bir gazeteci tarafından kaleme alınınca, o iş adamına karşı demokraside olmaması gereken tavır sergilendiğini savunan Hamzaçebi, ''Sayın Başbakan doğrudan iş adamını hedef alarak, 'büyük bir risk almıştır' diyor. Bu düşüncenin korkunçluğu ortadadır. Bunun adı demokrasi değildir. İşte bu anlayışın oylandığı seçimdir bu seçim. Bu anlayış bu seçimde sandıkta kalacaktır'' dedi.

Hamzaçebi, Türkiye'de yoksulluğu ortadan kaldırmak için ''Aile Sigortası'' projesi açıkladıklarını belirterek, şunları söyledi:
''Toplumun hangi konuda hangi sorunu var hepsine yönelik olarak CHP'nin açıkladığı çözüm önerileri, projeleri vardır. Bugüne kadar CHP'yi 'sadece eleştiriyor, öneri ve çözüm ortaya koymuyor' diye eleştirenler ortaya koyduğumuz çözümler karşısında suskun kalıyor veya başka şeyler söylüyor, 'bunlar yapılamaz' diyor. Yarın CHP iktidarında bunların hepsi birer birer uygulamaya koyulacaktır. 'CHP iktidara gelirse ekonomi iyiye gitmez' şeklindeki eleştiriler bizim projelerimizi iyi tanımamaktan veya bizim projelerimize muhalefet etmek gibi bir anlayıştan kaynaklanıyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler