Denize karşı tango

Şile’deki tango kampındayız. Uzmanlarına göre dansın saatin tersi yönünde ilerlemesinin nedeni zamanı durdurma isteği.

Yayınlanma: 14.06.2015 - 20:41
Abone Ol google-news

Akla ilk gelen ifadeleriyle aşk, nefret, mutluluk ve birçok kavram aynı anda hissedilir ve en iyi tatil içinde tango olandır.

Tangoya başladığınız zaman ilk öğrendiklerinizden biri dans eden çiftlerin bulunduğu bir rondonun olduğu ve onun da saatin tersi yönünde ilerlediğidir. Saatin tersi yönünde ilerlemesinin nedenini bazı eğitmenler zamanın durdurulmak istenmesi olarak yorumlarlar. Pistte dans eden onlarca çifti izlediğinizde dikkatli bakarsanız herkesin kendi karakterini sessizce anlattığını ve hiç tanımadığı insanlarla nasıl sessizce tanıştığını görürsünüz...

La Cumparsita’yla

Biz de Tango eğitmenleri Nora Şigaher ve Erdal Atik’in kurucusu olduğu Contact Tango Dans Okulu tarafından hafta sonu Şile’de düzenlenen tango kampına gidiyoruz. Kamp denize sıfır bir otelde tango dersleriyle başlıyor. Derslerin ardından serbest zamanda çok sayıda tangocu denize giriyor ve güneşleniyor. Akşam saatleri yaklaştığında tangocuların dans ettiği gece olan milonga için hazırlanmak üzere odalarına çıkıyor. Milonga DJ Gökhan Nalbant yönetiminde aslında düğünlerden tanıdığımız “La Cumparsita” şarkısıyla başlıyor. En güzel elbiseleriyle müziğin ritmi eşliğinde dans etmeye başlayan çiftleri izlediğinizde her birinin karakterlerini partnerlerine nasıl sessizce anlattıklarını görüyorsunuz. Yerden temasını hiç kesmeyen tangocular ağaç köklerinin toprakla dansını anımsatıyor. Bir tangocu beni dansa kaldırıyor ve zaman kulağımdaki ritmde asılı kalıyor.

Her şey aşkla başladı

Masama döndüğümde otelde çalışan garsona tango hakkında ne düşündüğünü soruyorum. O da bana, “Sanki iki insanın birbirine âşık olmasıyla başlamış” diyor. Düşünüyorum... Tango gerçekten tam anlamıyla kadının kadın gibi erkeğin de erkek gibi hissettiği tek dans. Milonga’ya tangocu-mühendis Ziya Çamaş’ın doğum günü olduğu için ara veriliyor ve doğum günü dansı yapılıyor...

Tangoda doğum günü dansları bir rutindir. Doğum günü olan kişi pistin ortasına alınır ve tek parçada kadınsa erkekler, erkekse kadınlar sırayla dans eder. Milonga bir tango âdeti olarak başladığı şarkıyla sona eriyor ve dalgaların sesiyle uykuya geçiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler