Diasporadan, Sarkisyan'a "Türkiye baskısı"

ABD'deki Ermeni kuruluşları, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a, Washington'da Türk-Ermeni protokollerine ilişkin görüşmelerin, "Türkiye'nin yıkıcı ve düşmanca tavrı nedeniyle devam edemeyeceğini" açıklaması için yoğun baskı yapıyor.

Yayınlanma: 12.04.2010 - 07:37
Abone Ol google-news

Diaspora, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ı, görüşeceği ABD Başkanı Barack Obama'dan "soykırım"ı tanıma sözünü yerine getirmesini ısrarla istemeye de çağırdı.

Serj Sarkisyan, Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği ABD'deki diaspora kuruluşlarının yoğun bir baskı altına girdi. Diasporanın önde gelen lobiler ve diğer sivil örgütleriyle dini kuruluşlarının, Sarkisyan'a hitaben yayımladıkları ortak mektuplarında Sarkisyan'dan, Obama ile görüşmesinde başkandan seçim kampanyası sırasında verdiği "soykırım"ı tanıma sözünü yerine getirmesini ısrarla talep etmesini de istedi.

Diaspora sitelerinde yankılanan mektupta ayrıca "Türkiye'nin sertleşen ve tehdit edici tavrı dikkate alınarak Washington'da iken imzalanan protokollerle başlayan Ermenistan ile Türkiye arasındaki sürecin, Türkiye'nin yıkıcı ve düşmanca tutumu nedeniyle devam edemeyeceğini açıklayacağınızı umuyor ve bekliyoruz" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler