Dıcaprıo'dan Mevlana olur mu?

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin biyografik filminde Rumi’yi ABD’li aktör Leonardo DiCaprio’nun canlandıracağı söylentileri, Twitter’da, “#Rumîbeyazdeğildi” başlığı altında bir tartışma başlattı.

Yayınlanma: 10.06.2016 - 22:51
Abone Ol google-news

Hollywood’un film yapımcısı David Franzoni’nin geçen haftaki İstanbul ziyareti ile iç ve dış basında ‘patlak veren’ yeni Hz.Mevlanâ Celaleddin Rumi ‘biyografik film’i haberi, sosyal medya ve uluslararası basının ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Franzoni’nin Oscar ödüllü ABD’li aktör Leonardo DiCaprio’nun Rumi’yi ve Robert Downey Jr.’ın Tebrizli Şems’i canlandırma olasılığından söz etmesi karşısında, Twitter üzerinde #Rumiwasntwhite (#Rumibeyazdeğildi) başlığı altında bir sosyal medya tartışması da başladı.

Tartışmanın temelinde, yapımcının “Batı sinemasında Müslüman karakterlerin basmakalıp portrelerle yansıtılmasına meydan okuma ve Rumi’ye bir hikâye ve suret katma” niyeti bulunurken, kimi Twitter kullanıcıları ise ilginç yorumlar yapıyor. Sözgelimi, bir kullanıcı, “Rumi’yi bir beyazın canlandırmasına ihtiyaçları var, çünkü hakikî Rumi büyük ihtimalle ABD havalimanı güvenliğini aşamaz” derken, bir diğer kullanıcı, bu girişimin açıklanmasının bile “Ramazan ayını berbat ettiğini” söylüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler