Didem Arslan Yılmaz hakkında bir suç duyurusu daha

Van Barosu'nun ardından Mardin Barosu da, Kürtçe konuştuğu sırada 'hakaret ettiği gerekçesiyle' konuğunu yayından alan Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 23:53
Didem Arslan Yılmaz hakkında bir suç duyurusu daha
Abone Ol google-news

Van Barosu, bir televizyon kanalında Kürtçe konuşmak isteyen konuğunu yayından alan ve “Halayla bir konuşun, doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti” diyen sunucu Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ardından Mardin Barosu Dilsel ve Kültürel Haklar Komisyonu da, Yılmaz'ın programında Kürt bir yurttaşa dönük sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Komisyon ayrıca Show TV hakkında da Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayette bulundu. 

Baro tarafından yapılan açıklamada Arslan, hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlaması ile suç duyurusu yapıldığı belirtildi. Açıklamada programın yayınlandığı televizyon hakkında da ilgili yasalar kapsamında RTÜK'e şikayette bulunulduğu ifade edildi.

Mardin Barosu, Arslan'ın daha sonra yaptığı açıklamalara da değinerek, "Arslan'ın sonraki açıklamaları maalesef başka bir garabeti taşımaktadır. Beklentimiz eşitliğin haksızlık için değil hak ve hakkaniyet için uygulanmasıdır" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Show TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu “Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme” programına telefonla bağlanan Türkan Taşçı adlı kişi, Kürtçe konuşmaya başladıktan bir süre sonra ‘hakaret içeren ifadeler kullandığı’ gerekçesiyle yayından alınmıştı.

Arslan'ın Kürtçeye yönelik tutumu ve “Burası Türkiye Cumhuriyeti” demesi kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Hakkındaki eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt veren Yılmaz, “Türkan hanımı, Kürt olduğu için yayından aldırmadım. Yeğenlerine hakaret ve küfürler ettiği için yayından aldım” diyerek kendini savunmuştu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler