Dijital oyun pazarı için genç beyinler aranıyor

ODTÜ ve Türkiye Bilişim Derneği'nin (TBD) işbirliğiyle düzenlenen ve en iyi dijital oyunu geliştirecek yeteneklerin seçileceği ''Bilişim 2012 Oyun Maratonu''na başvurular alınmaya başladı.

Yayınlanma: 20.10.2012 - 09:08
Abone Ol google-news

Türkiye'deki bilişim sektörü temsilcilerinin katılımının hedeflendiği ve ulusal düzeyde yapılan en büyük bilişim etkinliklerinden biri olan ''Bilişim 2012'', 21-23 Kasım'da Ankara'da yapılacak.

Etkinlik kapsamında, bilgisayar oyunu geliştiren genç yetenekler için ''Bilişim 2012 Oyun Maratonu'' düzenlendi.

Maratona katılacaklar, etkinlik günü açıklanacak bir tema üzerinde 3-4 kişilik gruplar halinde 2 gün boyunca oyun geliştirecekler ve etkinlik sonunda jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren oyunlar ödüllendirilecek. Ankara'da gerçekleşecek maratonda katılımcılara 48 saatlik sürede oyun geliştirmeleri istenecek.

Katılımcıların, 30 Ekim 2012'ye kadar http://gate.ii.metu.edu.tr veya www.tbd.org.tr adreslerinden kayıt formunu doldurarak başvuru yapmaları gerekiyor.

Son iki yılda geliştirilen oyunlara da ödül verilecek


Etkinlik kapsamında ayrıca 2009-2011 yılları arasında geliştirilmiş en iyi yerli oyunlar da ödüllendirilecek.

Beş kategoride yapılacak değerlendirmede, ''en iyi oyun grafiği'', ''en iyi yapay zeka'', ''en estetik oyun'', ''en iyi özgün oyun müziği'', ''en iyi oyun senaryosu'' firma oyunları ve bağımsız oyunlar değerlendirme kapsamına alınacak.

Oyun aday adayları http://gate.ii.metu.edu.tr adresinden formu doldurarak 28 Ekim 2012 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Kazanan oyunlar, Türkiye Bilişim Derneği tarafından Bilişim 2012 etkinliği kapsamında 23 Kasım'da, törenle açıklanacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler