Dilek Doğan Davası'nda reddi hakim talebi
Dilek Doğan’ı öldüren polislerin yargılandığı davada, avukatların “kapalılık” kararının kaldırılması kararı kabul edilmedi. Cinayet yerinde keşif talebi reddedildi. Duruşma izleyicilere kapalı olarak yapıldı. Duruşmanın görüldüğü mahkeme binası önünde pankart açan 19 kişi gözaltına alındı. Dava 12 Ekim'e ertelendi.
İstanbul Sarıyer'de 18 Ekim'de gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla öldürülen Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin davanın 3. duruşması yapıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nın 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan özel harekat polisi Yüksel Moğultay katılmazken, Dilek Doğan'ın Ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.
DURUŞMA GÜNÜNE AİT GÖRÜNTÜLER İZLENDİ
Doğan ailesinin avukatları, duruşmanın kapalı yapılması yönündeki kararın kaldırılması talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, kamu güvenliği gerekçesiyle bu talebi reddetti. Duruşmada, Dilek Doğan'ın hayatını kaybettiği olay gününe ait görüntülerin izlendiği öğrenildi.
KEŞİF YAPILMASI TALEBİ DE KABUL EDİLMEDİ
Avukat Several Ballıkaya Çelik mahkemeden olay yerinde keşif yapılmasını istedi.
Mahkeme olay yerinde keşif yapılması talebini de reddetti.
TELSİZ KONUŞMALARI İSTENDİ
Taleplerin ardından mahkeme heyeti, olay günü saat 03.30-05.30 arasındaki tüm telsiz konuşmalarının istenilmesine karar verdi. Şikayetçilerin talebi üzerine olaya ilişkin görüntülerde çıkarma yapılıp yapılmadığının teknik olarak tespiti için bilirkişiye gönderilmesine de karar veren mahkeme heyeti, görüntüyü kaydeden kameranın hard diski bulunup bulunmadığının sorulmasına, varsa bu hard diskin inceleme yapılması için celbinin istenmesini kararlaştırdı.
REDDİ HAKİM TALEBİ
Ayrıca şikayetçilerin, mahkemenin taraflı tavır içerisinde bulunduğu, sanığa güvence verildiği ve adli bir kararın bu mahkemeden çıkmayacağı yönündeki beyanlarının reddi hakim niteliğinde olduğu gerekçesiyle bu talebin incelenmesi için dosyanın bir üst mahkeme olan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti. Duruşma, 12 Ekim'e ertelendi.
19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan dava devam ederken adliye içinde ve dışında da slogan atıp, pankart açan gruba polis müdahale etti. Polis toplam 19 kişiyi gözaltına aldı.
20 NİSAN'DA OLAYLAR ÇIKMIŞTI
20 Nisan'daki celsede, olay anına ilişkin polisin kaydettiği görüntüler izlenirken salonda gerginlik çıkmıştı. Gerginliğin artması üzerine heyet, kamu güvenliği gerekçesiyle duruşmaların kapalı olarak görülmesine karar vermişti. Kararı protesto eden ve içeride oturup slogan atan izleyiciler gözaltına alınmıştı.
Sarıyer’deki evlerine yapılan baskında polisin silahından çıkan kurşunla kalbinden vurularak hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. 'Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçundan 26,5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık özel harekât polisi Yüksel Moğultay duruşmaya katılmadı
Dilek Doğan davası da halktan kaçırıldı
Davanın 20 Nisan’da görülen 2’nci duruşmasında mahkeme heyeti, tutuksuz sanık özel harekât polisi Yüksel Moğultay ile mahkeme heyetinin ‘güvenliğinin tehlikede olduğu’ iddiası ile duruşmaların seyircilere kapalı yapılmasına karar vermişti.
Davanın kapalı görülmesine tepki gösteren Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, davanın kamuoyundan kaçırılmak istendiğini söyledi. “Heyet üyeleri sanık polisi koruyor” diyen Doğan, duruşmada polis Yüksel Moğultay'ın rahat hareketlerine dikkat çekerek, duruşmada kendilerine ‘sırıttığını’ söyledi. Polis Yüksel Moğultay'ın bu kadar pervasız olmasının nedeninin mahkeme heyetinin yaklaşımı olduğunu söyleyen baba Doğan, heyetin ‘güvenliği’ bahane ederek gizlilik kararı almasını da eleştirdi.
“Amaç ilgiyi azaltmak”
“Dilek’in davasının görüleceği gün İstanbul Emniyeti’ni adliyeye yığıyorlar, güvenliği zaten kendileri alıyor” diyen baba Doğan’a göre, duruşmaların kapalı görülmesi yönündeki kararın amacı davaya olan ilgiyi azaltmak ve kamuoyunun davayı sahiplenmesine engel olmak. Bu nedenle de kamuoyunun ‘gizlilik’ kararına inat daha fazla davayı sahiplenmesi gerektiğini belirten baba Doğan, “Gizlilik kararına inat herkes İstanbul Adliyesi’ne gelmeli” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama