Dinçel'in 77. doğum günü baharın ilk günü kutlandı

Baba Sahne, İstanbul’da baharın ilk günü, Savaş Dinçel’in 77. doğum günü ve açılışlarının ikinci yıl dönümü olan 1 Nisan’ı önceki akşam düzenlediği törenle kutladı.

Yayınlanma: 02.04.2019 - 23:18
Abone Ol google-news

Sahneyi Dinçel’in öğrencisi sanatçılar ve onların çocukları Sersem Kocanın Kurnaz Karısı'ndaki unutulmaz şarkısı "Bir sanatkar asla ayı değildir" ile açtı. Dinçel ailesinin, sanatçıların, dostların ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi(MGSM) öğrencilerinin katıldığı töreni İlker Ayrık sundu. Dinçel’in oyun, film, söyleşi ve albümünden görüntülerin yer aldığı belgeselin ardından konservatuvara girdikleri 1961 yılından beri arkadaşı olan Müjdat Gezen sahneye davet edildi. Gezen, “Tek bir kelimeyle anlatabilirim yarım asırlık dostum Savaş’ı, özledim” diyerek gündemi de çağrıştıran anılar demetinden birkaçını paylaştı.

Törende MGSM öğrencileri tarafından, okulun mezunu olmama şartıyla, dört dalda belirlenen 12. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri de açıklandı. Şamil Yılmaz “En İyi Oyun Yazarı”, Yiğit Sertdemir “En İyi Yönetmen”, Nezaket Erden “En İyi Kadın Oyuncu”, Murat Akkoyunlu ise, “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerine layık görüldü.

Ödülünü Zuhal Olcay’ın elinden alan MSGM öğrencisi olmayan Baba Sahne oyuncusu Akkoyunlu, “Hayırlı baharlar, güzel yazlar diliyorum öncelikle. Bu ödülü bana vereceklerini hiç düşünmemiştim. Çünkü kendimi onlardan hissediyordum. Ama çok hakkaniyetli bir şey yapıp, beni ödüle layık gördüler” diyerek öğrencilere ve MGSM gibi bir kurumu ayakta tuttuğu için Müjdat Gezen’e teşekkür etti. 

Ödülünü Haldun Dormen’in elinden alan, Savaş Dinçer ödülüne önce yazar şimdi de yönetmen olarak değer görülen Sertdemir, “Bu ödülleri ya yazma ve yönetme ya da al ki, Savaş Dinçel’in güzel ruhunu kendi öğrencilerine taşımaya devam et diye veriyorlar” sözleriyle MGSM öğrencilerine çok teşekkür etti.

Nezaket Erden'e ödülünü sahneye sanata verdiği katkıdan dolayı minnetle sahneye davet edilen Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu sundu. Erden, “İyi oyuncuların çok kuvvetli bir tarafı var izleyeni etkiliyorlar” diyerek Ekmek Teknesi dizisindeki yorumuyla ustanın baba kız ilişkilerini dönüştürdüğünü o nedenle de ailesi için çok kıymetli olduğunu söyledi. MGSM oyuncu ve öğrencilerine de seslenen Evren, “Çok güzel, çok kalabalıksınız. Küçük bir tiyatro olan bizi, bu geceye ortak ettiğiniz için size, pek çok yerde oyunumuza salonlarını açan bağımsız tiyatrolara çok teşekkür ederiz” diyerek ödülünü sevinçle aldı.

Heyecandan sadece teşekkür edebilen Şamil Yılmaz’a ise, ödülünü ünlü senarist, yazar Gani Müjde verdi. 
Fotoğraf: Nasuh Bektaş

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler