Dinlenme tesisinde eli tespihli 'Nazi bebeği' satılıyor

Bolu’daki dinlenme tesislerinde satılan oyuncak bir bebek, diğerlerinden çok farklı. Bebeğin elinde tespih, başında üzerinde Nazi sembolü ‘Gamalı Haç’ olan bere bulunuyor.

Yayınlanma: 22.06.2016 - 09:35
Abone Ol google-news

İstanbul-Ankara Otoyolu’nun Ankara yönünde ve Bolu yakınında bulunan dinlenme tesislerinde satılan oyuncak bir bebek görenleri hayrete düşürüyor. Vatandaşların adını “Nazi bebek” koyduğu oyuncak bebeğin başında bir bere, elinde ise tespih var. Ancak bebek adını, berenin üzerinde yer alan, dünyanın birçok yerinde ‘ırkçılığı’ sembolize ettiği için tepkiyle karşılanan “gamalı haç”tan alıyor.

Habetürk'ün haberine göre, dinlenme tesislerinde incelenen “Nazi bebek”le ilgili vatandaşlar rahatsızlıklarını söylediğinde tesis yetkilileri, oyuncağın bilinçli olarak getirilip, satılmadığını söylemekle yetiniyor. Tesis yetkilileri, oyuncağın İstanbul’da bulunan bir hediyelik eşya firmasından alındığını söylüyor.

‘(CE)’ İŞARETİ DE YOK

Etiketinde Çince açıklamaların bulunduğu “Nazi bebek”le ilgili can alıcı sorun ise etiketin üzerinde, ürünün çocuklar için güvenli ve sağlıklı olduğunu işaret eden, Avrupa Birliği mevzuatına göre üretildiğini belirten CE işaretinin bulunmaması. Yani büyük olasılıkla denetimden de geçmemiş olan ‘Nazi bebek’in kanserojen ürün içerip içermediği de cevaplanamayan sorular arasında. İthalatçı firmanın ise İstanbul Ticaret Odası’nda kaydı bulunmuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler