Kaçırılan 15 denizciyle ilgili Çavuşoğlu’ndan açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kaçırılan Türk denizcilere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Gemi şu anda limana yanaştı. Gemide güvenlikle ilgili bir sızma, sıkıntı yok" diyen Çavuşoğlu, "Henüz korsanlar tarafından ne ailelerine ne bizlere ne de şirkete bir temas bulunmadılar" ifadelerini kullandı. Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan'dan 'Gemimiz, Türk sahipli veya Türk bayraklı değildir' açıklaması geldi.

Yayınlanma: 25.01.2021 - 13:44
Kaçırılan 15 denizciyle ilgili Çavuşoğlu’ndan açıklama
Abone Ol google-news

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-Yabancı bandıralı ve sahibi de yabancı olan ama personeli de tamamen Türk olan; bir tanesi de Azerbaycan Türkü... Vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı olmuştu. Ve 15 vatandaşımız şu anda kaçırılmış durumda.

-Gemi dün akşam itibariyle limana yaklaştı, biraz açıkta daha doğrusu. Ve dün akşam güvenlik güçleriyle ve büyükelçimiz bir ekip gemiye çıktılar ve gemi temiz. Herhangi bir korsan veya başkasının sızmadığını anladılar, güvenlikle ilgili sıkıntı yok.

-Hayatını kaybeden Azerbaycan Türkü kardeşimizi Azerbaycan’a uğurlayacağız. Dördüncü kaptanımız ve personelimiz şu anda gemide kalıyor, şirket de öyle istedi.

-Korsanlar şirkete veya ailelere henüz ulaşmadı. Geminin sahibi olan şirket de tüm hazırlıklarını yapmış durumda. Henüz korsanlar tarafından ne ailelerine ne bizlere ne de şirkete bir temas bulunmadılar.

-Gabon hükümetine ve yetkililerine teşekkür ediyorum.

'GEMİ, TÜRK SAHİPLİ VEYA TÜRK BAYRAKLI DEĞİLDİR'

Boden Denizcilik Genel Müdürü Karsan'dan "Gemimiz, yabancı yatırımcılara aittir. Boden Denizcilik AŞ, geminin teknik işletmesinden sorumludur. (Gemide hayatını kaybeden ikinci mühendisin naaşı) THY ile Türkiye'ye getirilip Azerbaycan'a gönderilecek (Nijerya açıklarında saldırıya uğrayan gemi) Gemimiz, Türk sahipli veya Türk bayraklı değildir" açıklaması geldi.

NE OLMUŞTU?

Batı Afrika ülkesi Nijerya açıklarında Gine Körfezi’nde seyir halindeki Mozart adlı Türk konteyner gemisi, korsanlar tarafından kaçırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Korsanlar 19 personel arasından 15 Türk personeli yanlarına rehin alarak gemiyi terk etmişlerdir. Arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürülmüş olup gemi üzerinde 3 kendi personeliyle birlikte Gabon Port-Gentil Limanı'na doğru hareket halindedir' denilmişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler