'Dışişleri Bakanlığı bütçesine BOP ödeneği konuldu'

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın resmi bütçesinde, Özel Kalem Müdürlüğü'nün hizmet ödenekleri arasında yer alan "Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bilgilendirme toplantıları"nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşbaşkanlık suçunun itirafı olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 01.12.2009 - 13:52
Abone Ol google-news

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'nin 24 İslam ülkesinin sınırlarını ve rejimlerini değiştirmeyi amaçladığını yineleyerek, Irak, Afganistan işgali ve Pakistan'da yaşananların bu amaca hizmet eden emperyal savaşlar olduğunu kaydetti.

Esinoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'nde görevli olduğunu defalarca açıkladığını anımsatarak, Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 ayrı konuşmasında, "Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlarından birisiyiz, biz bu görevi yapıyoruz. Diyarbakır bu projede yıldız bir merkez olabilir" dediğine dikkat çekti.

Esinoğlu, Meclis ve Hükümet kararları olmadan başka bir devletin plan ve projelerinde yer almanın Anayasal suç olduğunu ifade etti. Esinoğlu, AKP'nin Cumhuriyet Başsavcısı'nın iddianamesine karşı verdiği savunmada, Başbakan Erdoğan'ın böyle bir görevi olmadığı yönünde savunma yaptığını anımsatarak, AKP'nin inkar etme tutumunun Meclis Kürsüsü'nde de devam ettiğini belirtti. Esinoğlu, devlet bütçesine "BOP Ödeneği" konularak, inkar edilen suçun itiraf edildiğini ileri sürerek, anayasal suçun ikrar edildiğini savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler