Dışişleri'nde bir yenilik daha

Dışişleri Bakanlığı, bir ilke daha imza atarak ilk defa internet üzerinde "web-chat" yöntemiyle bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 05.01.2010 - 16:16
Abone Ol google-news

Kamu diplomasisi hamlesini başlatan Dışişleri Bakanlığı'nda teknoloji alanındaki yenilikler de, birbirini izliyor. Aralık başında "telekonferans" aracılığıyla ilk basın toplantısını gerçekleştiren Bakanlık, bir ilke daha imza atarak ilk defa internet üzerinde "web chat" yöntemiyle bilgilendirme toplantısınını da yaptı.

Dışişleri Sözcüsü Burak Özügergin, internet üzerinde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında Pazartesi günü Ankara'da başlayan İkinci Büyükelçiler Konferansı'na ilişkin bilgi verdi ve diplomasi muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Dışişleri Sözcüsü Burak Özügergin'in internet üzerinde "web-chat" yöntemiyle gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında sırasında verdiği bilgiye göre, Pazartesi günü Ankara'da başlayan İkinci Büyükelçiler Konferansı'nda İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Mit Müsteşarı Emre Taner'in katılımıyla terörle mücadelenin ele alındığı bir oturum gerçekleştirildi.

Söz konusu oturumda terörle mücadele, "Kürt açılımı" ve dış yansımalarının konuşuldu. İçişleri Bakanı Atalay ise, atılmakta olan adımlar ve önümüzdeki dönemde yapılabilecek mevzuat çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Oturumda Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nın da ele alındığını belirten Özügergin, bu konuda ayrıntılı bilgi vermemekle birlikte "Buradan kaynaklanan terörün kökünün kurutulması için çalışmalar devam ediyor" dedi.

Genel oturumunda 2009 yılına damgasını vuran olayların ele alındığı konferansın şimdiye kadar yapılan çalışmasında çok sayıda konu ele alındı. Bu çerçevede NATO, AGİT, AB üyelik süreci ve Ortadoğu gibi birçok konu üzerinde durulduğu konferansta bir konuşma yapan Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim de, İran konusundaki yaptırımların istenen etkiyi yapmadığı konusunda Türkiye ile hemfikir olduğunu ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler